– Grønt lys for oppstart i juni (eller senere for FIFAs del)

Premier League skal ha fått myndighetenes foreløpige velsignelse til planene om å gjenoppta sesongen i juni, men kun dersom det skjer for tomme tribuner.

Under fredagens møte mellom Premier League og medlemsklubbene ble det klart at ligaen utsettes på ubestemt tid.

LES OGSÅ: US-LEDER: – Fotball uten supportere er ingenting

Bak kulissene har imidlertid Premier League jobbet iherdig med ulike løsninger og en av disse skal nå ha fått myndighetene på gli, melder avisen Mirror.

– Kamper med strenge sikkerhetstiltak

Samtalene mellom Premier League og myndighetene i Storbritannia skal ha kommet et godt stykke på vei, og ligaen skal ha fått et foreløpig grønt lys for å jobbe videre med planene om en mulig oppstart i juni, men med klare føringer..

Om planene lar seg gjennomføre vil kampene bli spilt for tomme tribuner og med strenge sikkerhetstiltak.

TOMME TRIBUNER: Bruno Fernandes og Manchester United slo LASK Linz 5-0 borte i Europa League i en kamp som gikk uten supportere på tribunene. Det vil også bli løsningen dersom Premier League får grønt lys til å starte opp igjen i juni.

Blant annet ligger det an til, slik vi tidligere har skrevet på united.no, at spillerne isoleres og at sosial omgang med andre mennesker begrenses til et absolutt minimum.

Myndighetene i Storbritannia håper at coronavirusutbruddet vil ha nådd en topp i løpet av april og der et en klar forutsetning fra myndighetenes side at kampene kun vil bli spilt dersom situasjonen er under kontroll. 

Selv om myndighetene skal være positivt innstilte til planene, vil ikke Premier League kunne iverksette planene om det ikke er en markant nedgang i antall personer som er smittet av coronaviruset i løpet av de neste seks ukene.

Klare signaler fra UEFA

Premier Leagues planer kommer i kjølvannet av UEFAs avgjørelse om å tillate TV-sendte kamper i Storbritannia lørdag klokken 15.00 (16.00 skandinavisk tid).

I England og Skottland har det vært forbudt å sende kamper klokka 3pm (16.00) på TV, men det forbudet er nå fjernet for resten av denne sesongen, skriver The Times.

Avisen omtaler dette som en sterk indikasjon på at fotballmyndighetene forbereder seg på å få gjennomført fotballkamper bak lukkede dører for å få sesongen fullført.

ET STYKKE UNNA RETUR: I Tyskland har blant annet Bayern Münchens spillere returnert til trening i mindre grupper, men det er foreløpig ikke aktuelt at Ole Gunnar Solskjøær får samlet sine spillere på Carrington. Dette bildet er tatt i forbindelse med forberedelsene til kampen mot LASK Linz, den siste kampen United spilte før fotballen ble utsatt på ubestemt tid.

Forbudet har vært på plass siden 50-tallet, og handler om å forsikre seg om at tilskuertallene ikke taper på at fotballkamper sendes på TV.

Det er foreløpig usikkert hvor mange av kampene som blir vist på TV og hvor stor kapasitet rettighetshaverne har til å få vist kampene, men et av forslagene som ligger på bordet skal innebære at kamper vil bli vist gratis.

Fjerningen av forbudet skal ha blitt godkjent av UEFA etter forespørsler fra fotballforbundene i England og Skottland.

– Hvert forbund får avgjøre

Samtidig skriver The Athletic at FIFA i påskeuka vil åpne opp for at enhver liga selv kan avgjøre når de eventuelt skal ferdigspille. FIFA skal ha erkjent at coronaviruset utvikler seg ulikt, og de vil legge til rette for at hvert land skal få ferdigspilt når det er tid til det, det innebærer også forlengelse av kontrakter og en forlengelse av overgangsvinduene.

Det er selvsagt flere spørsmål knyttet også til dette, men de svarene får vi først senere.