Shaw og James med i FIFA-turnering

Luke Shaw og Daniel James skal søndag kveld møte henholdsvis Ruben Loftus-Cheek og Billy Gilmour i spillet FIFA 20.

Kampene skal vises live på Twitch her, og en kan få mer informasjon her.

Målet med det hele er å samle inn penger til UNICEF.

Kampen mellom Shaw og Loftus-Cheek starter 18.30, mens James og Gilmour møtes 19.40.

Elleve år siden Macheda senket Aston Villa

5. april var på palmesøndag i 2009 også – hovedforskjellene er at det for elleve år siden ble spilt fotball på denne datoen, og at United kjempet med Liverpool om seriegullet.

United hadde tapt to kamper på rad, blant annet mot Liverpool (som dagen før dette avgjorde like før slutt på bortebane mot Fulham), og fikk trøbbel mot Aston Villa også.

Cristiano Ronaldo utlignet til 2-2 da vi var på vei inn i de siste ti minuttene av ordinær tid, men da klokken bikket over til overtiden hadde fortsatt ikke 3-2-målet kommet. Fergusons to grep hadde vært å bytte ut Nani og Carlos Tevez – inn kom unggutta Federico Macheda (17 årig debutant) og Danny Welbeck (18 år).

Macheda avgjorde på overtid etter en herlig vending og en god avslutning, og det ble ellevill jubel på Old Trafford – den gode vendingen var et vendepunkt i Uniteds vår, og United endte opp med å ta ligatittelen – nummer 18. Det skal også nevnes at han ble matchvinner borte mot Sunderland i neste kamp.

GLAD GUTT: Kiko Macheda.

Han ble en helt i Manchester, men klarte aldri å følge opp, og Macheda har selv gitt uttrykk for at han angrer på at han ikke var enda mer seriøs. Nå spiller han for Panathinaikos, etter noen år i Novara i hjemlandet, og han gjør det tilsynelatende brukbart der.

Selv om karrieren ikke ble som vi hadde håpet, så vil Kiko uansett ikke bli glemt i Manchester for sin rolle i vårt 18. seriemesterskap.

Se høydepunkter fra kampen her.

LUR GAMBLING: Det var lurt av Sir Alex Ferguson å stole på en 17 år gammel debutant i en ekstremt viktig kamp mot Aston Villa.

Lørdag 4. april

Legobygging for Hernández

Javier Hernández la torsdag ut et bilde (og en tekst) på Twitter som vi definitivt kan like! Han har tydeligvis planer om å bygge Old Trafford-lego.

Det er jo en OK måte å bruke tiden sin på akkurat nå.

32 år siden 3-3-opphentingen på Anfield

På denne dag i 1988 spilte United borte mot Liverpool, og det ble en utrolig fotballkamp.

Det er liten tvil om at Liverpool var åttitallets store lag, men United hadde en tendens til å gjøre livet surt for Liverpool på Anfield, og hadde ikke tapt en ligakamp i fiendens hule siden 1979.

Denne gangen så det stygt ut. Etter at Bryan Robson ga United en tidlig ledelse etter godt forarbeid av «Choccy» (Brian McClair), så snudde Liverpool kampen og gikk opp til 3-1 rett etter pause. Like før timen var spilt, så ble situasjonen enda verre da Colin Gibson ble utvist for United.

Men selv med ti mann klarte Fergusons lag å kjempe seg tilbake. Først reduserte Robson med sitt andre mål for dagen, denne gangen godt hjulpet av en retningsforandring som satte keeper ut av spill. I kampens 77. minutt kom utligningen da Gordon Strachan kaldt satte inn 3-3, før han feiret med en liksom-sigar fremfor The Kop.

Det er ikke den eneste gangen vi har kommet tilbake mot Liverpool på Anfield etter å ha vært to mål under, men så vidt vi kan komme på er det den eneste gangen vi har gjort det med ti mann.

TOMÅLSSCORER: Bryan Robson.

Fredag 3. april

Se Rashford svare på spørsmål fra barn

Trivelig video!

16 år siden Scholes senket «uslåelige» Arsenal

2003/04-utgaven av Arsenal har blitt legendariske, selv om det bare ble ett trofé på Wengers lag, siden de gikk gjennom hele ligasesongen uten å tape.

I andre turneringer ble det derimot tap.

I ligacupen tapte de mot Middlesbrough, i Champions League tapte de mot Dynamo Kiev, Inter og Chelsea, og i Community Shield tapte de mot United etter straffekonkurranse.

Kanskje det aller mest frustrerende Arsenal-tapet den sesongen uansett var semifinaletapet mot United i FA-cupen – siden det nesten var som en finale siden vinneren skulle møte Sunderland eller Millwall i finalen.

Toppscorerne Thierry Henry og Ruud van Nistelrooy manglet, og det ble ikke mange mål på Villa Park – Paul Scholes scoret kampens eneste mål i førsteomgangen.

Arsenal hadde ikke tapt i FA-cupen siden finalen i 2001, men United ble for sterke, og Fergusons lag vant senere finalen mot Millwall.

AVGJORDE KAMPEN: Paul Scholes.

Torsdag 2. april

Mini-turnering avgjør Europa League?

Onsdag ble det klart at Europa League (og andre UEFA-turneringer) er utsatt på ubestemt tid, men ifølge Daily Mirror så har UEFA planer på plass for å få ferdigspilt denne sesongen. De skal nå gi sine ulike medlemsland frem til 3. august med å bli ferdig med sine ligaer, og så har det vært diskutert et mulig sluttspill i Europa League i Gdansk – og med tilskuere – for de fire lagene som til slutt blir klare for semifinalene.

Det står ingenting om når returkampen i 8. delsfinalene skal spilles, og ei heller noe om hvordan kvartfinalene skal gjennomføres. United vant 5-0 borte over LASK Linz i den første 8. delsfinalekampen.

Franske Canal Plus vil ikke betale klubbene

Canal Plus, som har rettighetene til fransk fotball, har varslet om at de ikke vil betale 100 millioner pund til klubbene i de to øverste divisjonene, slik de egentlig skulle etter avtalen. Dette fordi de ikke har fått noe fotball å sende. TV-selskapet bruker force majeure, som innebærer at de kan annullere kontrakter grunnet ekstraordinære omstendigheter.

Det er akkurat dette de engelske klubbene frykter skal skje også i England, og det er derfor de vil gjøre alt som mulig er for å få spilt kamper fremover.

Onsdag 1. april

20 år siden 7-1-seieren mot West Ham

1. april 2000 viste Manchester United at de virkelig ikke er til å spøke med, selv på denne datoen.

West Ham tok ledelsen i det 11. minutt ved Paulo Wanchope, men resten av dagen handlet om Manchester Uniteds briljanse. Først utlignet Paul Scholes med et langskudd, før Denis Irwin noen minutter senere scoret på returen etter å ha bommet på straffespark (for en gangs skyld). Like før pause økte Andy Cole til 3-1 da han headet inn et finfint Beckham-innlegg.

Noen minutter etter pause satte Scholes inn sitt andre for dagen med en lekker hælflikk, og da United fikk sitt andre straffespark, så fikk Scholes ta den. Han dunket ballen hardt i mål – og sikret med det sitt hat trick, hans første for United. Dermed stod det 5-1.

David Beckham la på til 6-1 med et herlig frispark, før Ole Gunnar Solskjær fastsatte sluttresultatet til 7-1 noen minutter etter at han kom inn for Scholes.

FULLFØRTE HAT TRICKET: Paul Scholes.

Tirsdag 31. mars

13 år siden Solskjærs siste United-mål

Ole Gunnar Solskjær scoret 11 mål i sesongen 2006/07, en sesong som endte med ligagull, FA-cupfinaletap og semifinale i Champions League.

Det siste, som skulle vise seg å bli United-karrierens siste mål, kom på denne datoen i 2007.

Motstander var Blackburn (som også var det første laget Solskjær scoret mot), i det som var en svært viktig kamp i Uniteds titteljakt.

Bortelaget tok ledelsen på Old Trafford, og det så en stund ut som om United ikke skulle klare å få hull på byllen, men så tok Paul Scholes saken i egne hender – eller snarere ballen i egne føtter – og driblet seg gjennom Blackburn-forsvaret før han satte inn utligningen.

Da kom etter hvert resten av målene også. Michael Carrick sendte United i ledelsen, Park Ji-Sung økte ledelsen, før innbytter Ole Gunnar Solskjær (som kom inn for Cristiano Ronaldo) like før slutt fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Det vil nok ikke bli husket som et av Solskjærs vakreste mål, men det vil i alle fall bli husket som det siste av 126 United-mål.