– Gjorde jeg noe galt i et tidligere liv?

Ulykkesfuglen Will Keane tenker ofte på hva som kunne skjedd om han ikke hadde vært så uheldig med skader.

Det er liten tvil om at ex-red Will Keane har talent.

I yngre klasser var det han – og ikke Michael – som var den mest spennende av Keane-tvillingene.

Nå er Will i Championship, mens Michael i sommer ble kjøpt av Everton for en overgangssum som kan komme opp i £30 millioner om ulike klausuler slår inn, og han er i tillegg høyaktuell for Englands VM-tropp neste sommer.

I slike historier handler det ofte mest om holdninger – og på den fronten er jo Michael en typisk suksesshistorie. Forskjellen fra denne typen historier er at det for Wills del er skadene som har vært problemet.

WILL OG MICHAEL: Keane-tvillingene feirer Youth Cup-triumfen i 2011, der Will scoret tre mål på de to finalekampene.

Debut, skaden og forsøk på comeback

KEANE: Her fra låneoppholdet i Preston.

Will debuterte for United allerede i 2011, men i mai 2012 ble han skadet på landslagsoppdrag for England, og han mistet hele 2012/13-sesongen – sesongen der Ferguson skulle flytte ham opp på førstelaget for alvor.

Etter dette har han aldri vært den samme spilleren, men etter noen mindre vellykkede lån, fikk han igjen sjansen våren 2016. Først fikk han et innhopp i ligatapet mot Sunderland – hans første seniorkamp for United siden debuten i 2011 – før han fikk et nytt innhopp mot Shrewsbury, der han nesten scoret med en gang, før han skadet seg igjen.

I neste kamp, mot Midtjylland, slo Marcus Rashford til. I en kamp der han neppe ville vært med om Keane ikke hadde skadet seg mot Shrewsbury.

Will Keane spilte aldri igjen for Manchester United. Det ble med tre kamper for spilleren det tidligere hadde vært knyttet så store forventninger til.

PANGSTART: Marcus Rashford slo til med to mål i debuten, og fikk en velfortjent klem av Jesse Lingard.

Ny sjanse, ny skade

– Den kvelden [da United spilte mot Midtjylland] var bittersøt for meg. Jeg var lykkelig på Marcus’ vegne, men jeg hadde ventet på enda en mulighet  lenge, og den hadde blitt tatt fra meg av enda en skade, sier Keane i et intervju med The Times.

VILLE SATSE PÅ KEANE: Mike Phelan.

– Jeg tenker ofte «det kunne vært meg». Hvis jeg hadde spilt, ville jeg hatt troen på at jeg kunne scoret et mål eller to, og da vet du aldri [hva som ville skjedd], men etter Shrewsbury-kampen skjønte jeg at min tid i United var over, og jeg gikk til Hull siden [daværende manager] Mike Phelan ville gi meg sjansen til å spille regelmessig fotball på øverste nivå.

Det endte heller med en ny alvorlig kneskade etter to måneder i Hull, den samme som han fikk i 2012.

– Det var forferdelig. Du tenker: «Hvordan kan dette ha skjedd igjen? Har jeg gjort noe galt i et tidligere liv?»

Om noen måneder skal Keane være klar igjen for spill. Forhåpentligvis blir det da uten nye skader av den alvorlige typen. Nå sikter han mot Hull-opprykk og plass i VM-troppen om Irland kvalifiserer seg til VM.