Senket Liverpool med to frisparkmål

U18: Mason Greenwood slo til igjen. Denne gangen gikk det ut over Liverpool.

Det har vært en god cuphelg for United. Fredag kveld slo A-laget ut Arsenal i FA-cupen, mens U23-laget vant 3-0 mot PSG (les mer om den kampen her). Lørdag var det U18-lagets tur i U18 Premier League Cup, og United hadde en tøff bortekamp mot Liverpool.

Liverpool topper for øyeblikket tabellen i U18-ligaen, og kunne slik sett sies å være favoritter, men Neil Ryans United er blant lagene som ligger rett bak – og vi har Mason Greenwood på laget.

Det så lenge stygt ut. Liverpool fikk straffespark noen minutter før pause. Den reddet Thompson med en utrolig redning, men dessverre scoret Glatzel på returen. Etter pause sendte Duncan Liverpool opp i 2-0 etter forarbeid av den samme Glatzel, og det var lite som tydet på United-avansement.

U18-SJEF: Neil Ryan.

Så ble Largie Ramazani lagt i bakken av Morgan Boyes, og Boyes ble korrekt sendt av banen av dommeren, som litt tidligere hadde snytt United for et soleklart straffespark. Frisparket skrudde forutsigbart nok Mason Greenwood i mål.

Med et kvarter igjen av kampen var Greenwood på nytt involvert da Di’Shon Bernard (som laget Liverpools straffespark) scoret målet som sikret United ekstraomganger.

United dominerte der stort, men trengte en ny dødball for å få vinnermålet. Mason Greenwood fikk på ny sjansen på frispark, og han dunket ballen i mål på vakkert vis. Dermed hadde United snudd kampen.

Greenwoods vinnermål:

På overtid i andre ekstraomgang pådro D’Mani Mellor seg en skade som så nokså stygg ut – det var enten en hodeskade eller en nakkeskade – vi krysser fingrene for at det ikke var så ille som det så ut som. Det medisinske apparatet behandlet på banen i over ti minutter før de siste minuttene ble fullført, men den lange behandlingen betyr ikke nødvendigvis at det er alvorlig – men det betyr i alle fall at det ble tatt på alvor. God bedring, D’Mani!

Vi fulgte kampen live nederst i saken.

U18: Liverpool 2–3 (1-0) Manchester United

U18 Premier League Cup
Liverpool Academy

Mål: 1-0 Glatzel (42.), 2-0 Duncan (57.), 2-1 Greenwood (61.), 2-2 Bernard (76.), 2-3 Greenwood (105.).

Manchester United: James Thompson – Arnau Puigmal (D’Mani Mellor, 63.), Teden Mengi, Di’Shon Bernard (C), Brandon Williams (Reece Devine, 111.) – James Garner, Aliou Traoré (Ethan Galbraith, 106.), Dylan Levitt – Anthony Elanga, Mason Greenwood, Largie Ramazani.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Dion McGhee.

LIVE:

1: Kampen er i gang.

14: United har vært best hittil, og Liverpool-keeper Jaros har blitt utfordret ved noen anledninger.

28: Kjempesjanse for Liverpool. Storscorer Glatzel spilles gjennom, men Jacob Thompson slår til med en beinparade i De Gea-stil.

41: Straffe til Liverpool. Bernard feller Glatzel.

42: Utrolig strafferedning av Thompson, men dessverre scorer Glatzel på returen.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

49: United ble tilsynelatende snytt for et soleklart straffespark nettopp. Traoré som gikk i bakken i Liverpools felt.

57: Mål. Bobby Duncan dobler Liverpools ledelse etter forarbeid av Glatzel. Da ser dette vanskelig ut.

59: Morgan Boyes blir utvist for Liverpool! Legger Ramazani i bakken. En redningsplanke for United.

61: MÅL! På det påfølgende frisparket skrur Greenwood ballen i mål på Beckham-vis!

63: D’Mani Mellor har kommet inn for United. Inn for høyreback Puigmal, ser det ut til.

76: MÅL! Først er Bernard veldig nære med en heading, og så rett etterpå får United en ny sjanse: Greenwood danser seg forbi en Liverpool-forsvarer eller to, og han slår inn til Bernard igjen. Mengi header mot mål, og Bernard får styrt ballen i mål! 2-2! Da går det mot ekstraomganger, men det er tid til å score et vinnermål også!

Det blir ekstraomganger! United nære på slutten, men fikk ikke vinnermålet.

91: Første ekstraomgang er i gang.

97: United dominerer totalt her. Greenwood og United rundspiller Liverpools ti menn, men mangler fortsatt det målet som vil sende United videre.

105: MÅL! WOW! Mason Greenwood med en kanon av et frispark!

Pause i ekstraomgangene. Liverpool nære ved rett før pausen – enten var det bare et stolpetreff eller så reddet Brandon Williams på streken. Et skremmeskudd.

106: Andre ekstraomgang er i gang. Ethan Galbraith har kommet på for United. Aliou Traoré ut.

111: Bytte: Nå kom Reece Devine inn for en haltende Brandon Williams, som har vært veldig god i dag.

122: D’Mani Mellor ligger nede med det som ser ut som en hodeskade. Ser ikke bra ut. Behandles på banen.

132: Mellor bæres av banen på båren etter at det har vært stopp i spillet en stund. Vi håper det ikke er så alvorlig som det ser ut som, og at de bare er forsiktige for å være helt sikre.