Fire eks-spillere klare for Oslo-tur

Fredag 29. juli, kvelden før United – Atletico Madrid på Ullevaal stadion, vil Supporterklubben ha en stor United-fest i samarbeid med Red Army Oslo.

Den vil finne sted for dere medlemmer på Grønland Boulebar, som er et utested som har samme eiere som Scotsman.

Fra før av er det kjent at det blir LIVE United We Podkast, blant annet med Andy Mitten.

Standup-komiker Erlend Osnes holder i spakene.

United-trubadur Ryan Jarvis fra Hotel Football kommer også.

Nå kan Supporterklubben fortelle at også fire eks-spillere også har sagt ja til å komme, og disse fire vil være til stede hele kvelden, mingle med supportere og selvsagt også være med i en spørsmål og svar-seanse fra scenen.

Kanskje kommer det også flere tidligere United-spillere.

Her kan du kjøpe billetter til Supporterfesten!
(Merk: Det er nå bare et tosifret antall billetter igjen)

Sammy McIllroy

En solid og trofast spiller som var lojal under berg- og dalbane-perioden på 1970-tallet. Som en dribleglad Belfast-gutt ble han naturlig nok sammenlignet med George Best, og selv om han ikke var av Bests kaliber var han likevel en glimrende spiller for United i en årrekke. Ble solgt av Ron Atkinson til Stoke kun 27 år gammel. For tidlig vil mange si. 

Les spillerprofilen på united.no

Sammy McIlroy kom til Manchester United i 1969 og ble den siste spilleren Sir Matt Busby hentet til klubben. I løpet av elleve sesonger spilte den populære Belfast-karen hele 419 obligatoriske kamper for United.

McIlroy fant veien til nettmaskene allerede i sin debutkamp, som 17-åring mot Manchester City på Maine Road, i en kamp som endte 3-3.

Nord-iren ble værende i United i en turbulent tid under både Wilf McGuinness og Frank O’Farrell, før han var involvert i en bilulykke tidlig i Tommy Dochertys periode. McIlroy kom tilbake etter skadene han pådro seg og var den som spilte flest kamper av alle i opprykkssesongen 1974/75 – han spilte i samtlige 51 kamper United spilte den sesongen, og startet alle utenom én.

I sin tid i United var McIlroy altså med på både ned- og opprykk, og fikk karrierens høydepunkt på Wembley i FA-cupfinalen i 1977, der han hjalp rødtrøyene til 2-1-seier over forhåndsfavorittene fra Liverpool.

Var også landslagstrener for Nord-Irland fra 2000 til 2003, i tillegg til at han har vært manager for Northwich Victoria (spillende manager), Macclesfield Town, Stockport County og Morecambe.

Keith Gillespie

Les spillerprofilen på united.no

Var spådd en lysende karriere under Sir Alex Ferguson, etter en brakstart som en klassisk United-ving. United-karrieren ble imidlertid kort, da Newcastle krevde å få Gillespie til seg hvis de skulle selge Andy Cole til United.

Det sa Ferguson ja til, og Gillespie, som hadde vært en del av FA Youth Cup-triumfen med Class of 92, fikk derfor heller en lang karriere i andre klubber enn United.

Har senere også skrevet en mye omtalt biografi, der han fortalte om omfattende gambling-problemer. Skal visstnok ha kastet bort nærmere 80 millioner kroner grunnet spillegalskapen sin.

Russell Beardsmore

Les spillerprofilen på united.no

Var en del av de første såkalte «Fergie’s Fledglings», da han i bare sin andre kamp fra start både scoret og gjorde forarbeidet til to andre mål i en 3-1-seier mot Liverpool i 1989.

Spilte sammen med Hughes, McClair, Robson og mange stjerner, før han var en del av utfordrgruppa da Ferguson forsterket med Neil Webb, Paul Ince, Danny Wallce og Mike Phelan sommeren 1990.

Var også en del av troppen da United vant det første ligagullet på 26 år i 1993, men fikk ikke en eneste kamp. Hvordan var det? Ja, det kan du spørre ham selv om på supportertreffet vårt.

Lee Martin

CUPFINALEHELT: Lee Martin avgjorde omkampen i FA-cupfinalen 1990 mot Crystal Palace,

Les spillerprofilen på united.no

Vil av mange nevnes som mannen som reddet Sir Alex Fergusons jobb, etter at han scoret vinnermålet i FA-cupfinalen i 1990, det ble som ble skottens første trofé med United.

Var i United fra starten av 80-tallet og helt frem til 1994. Han var dermed i klubben da det ble et etterlengtet ligagull i 1993.

Her kan du kjøpe billetter til Supporterfesten!
(Merk: Det er nå bare et tosifret antall billetter igjen)