Fikk sykebesøk av gamle elever

Eric Harrison lider av demens og har fått besøk av en rekke gamle elever.

«Mens han stod i gangen, med gaver – en gulrotkake han hadde bakt med ungene sine, pluss en flaske whisky – ble David Beckham brått bedt om å ta av seg skoene sine. Han smilte nervøst, og gjorde som han ble fortalt.»

Slik starter The Times‘ fine, men triste sak om Eric Harrison – mannen som har evig legendestatus i United etter jobben han gjorde med unggutta, og som ledet frem mot Class of ’92s suksess fra nittitallet og til langt utpå 2000-tallet.

Spillerne var livredde for beintøffe Eric Harrison, før det senere gikk over i respekt og beundring da de så hva hans arbeid faktisk førte til.

79-åringens tilstand – en miks av flere demenstyper, blant annet alzheimers sykdom – var lenge en hemmelighet innad i familien, men barnebarnet Joseph følte for noen måneder siden at nok var nok. Han fant telefonnummerene til spillerne på Harrisons telefon, og tok kontakt med Giggs, Scholes og Gary Neville for å fortelle om hvordan det gikk, og for å spørre om de kunne ta turen innom.

Innen en uke hadde hele gjengen vært innom.

HARRISON-FAVORITTER: Gary Neville, Paul Scholes og Ryan Giggs.

– Joseph hadde ikke sagt et ord om det til meg. Jeg bare var innom en morgen, og Ryan Giggs var der. «Hva gjør du her?». «Jeg har kommet for å se faren din.» forteller Harrisons datter Vicky.

– Du kunne se at respekten fortsatt var der. De var også synlig sjokkerte fordi han ikke [lenger] er mannen de kjente. Min far kjenner egentlig bare igjen oss, sin nærmeste familie.

Gary Neville skal ha informert David Beckham om Harrisons tilstand, og Beckham kjørte fra London til Halifax med hjemmebakt kake og whisky, og spillerne blir rost opp i skyene av Harrisons familie. Ros får også Harrisons gamle sjef, Sir Alex Ferguson.

– Vi snakket med Sir Alex, som var briljant med oss. Han sa til oss: Din far hjalp oss med å skape denne klubben.

BRA GJENG: Sir Alex Ferguson med tre av Harrisons spillere.

Eric Harrison selv husker tilsynelatende ikke så mye om dette nå, selv om han fortsatt nevner United og Class of ’92 til folk.

–Han har på seg en gammel Manchester United-frakk, og om han møter folk, så sier han «Manchester United, class of ’92». Eller så sier han til Joseph: «Har jeg fortalt deg om Class of ’92?». Han vet det er noe, men han vet ikke hva.

Eric Harrison er uansett en Manchester United-legende, og vi anbefaler sterkt å lese hele saken til The Times. I tillegg kan en donere penger til Alzheimer’s Society gjennom barnebarnet Josephs JustGiving-side.

Bildet øverst i saken er fra 2014, fra oppvisningskampen mellom Salford City og Class of ’92-gjengen.