Feige lag med Greenwood, Gomes og Chong

United U23 3-1 Stoke U23

Feige lag.

Det var følelsen man satt med etter den første halve timen og ved kampslutt i Leigh fredag kveld.

Uniteds U23-lag manglet riktignok James Garner og Brandon Williams, som spilte for førstelaget mot Partizan Beograd torsdag kveld, men Ethan Laird og Mason Greenwood kom rett fra Serbia-turen til Leigh for å bidra – og der ventet Angel Gomes og Tahith Chong som ikke var med til Europa League-kampen.

Kjapt Greenwood-mål

Uniteds stortalenter lekte seg også fra start av, og Mason Greenwood alene kunne hatt et hat trick etter bare 17 minutter.

Det var nemlig sjansebonanza:

4. min: Nydelig av Dylan Levitt til Tahith Chong som la inn til Greenwood som kom helt alene med keeper, men avsluttet svakt.

6. min: Ethan Laird og D’mani Mellor med fin kombinasjon, Laird fikk rom, satte fart på høyresiden og fant Greenwood perfekt med innlegget. Dermed 1-0 i åpent bur – bak en keeper som falt da han prøvde å komme seg tilbake.

17. min: Chong til Gomes til Greenwood på entouch, men alene med keeper for tredje gang så ble det en ny bom.

18. min: Greenwood tilrettelegger til Chong, men keeper fikk slått skuddet fra skrått hold til corner.

25. min: Greenwood, som da var ute på høyrekanten, la inn til Levitt, som sniddet krysset fra 18 meter.
40. min: Laird med nytt bra innlegg, men da det så enklere ut å score så traff han rett på keeper fra kort hold.

Straffet for sjansesløseri

Men med bare én scoring på seks store sjanser så var det alltid en sjanse for at det kom til å bli kostbart. Det ble det også.

United mistet kontrollen over kampen det siste kvarteret av 1. omgang, og Stoke kom til tre store sjanser og utliknet på den andre av dem. Det var United-guttas første baklengs på hjemmebane denne sesongen.

Etter en liten pauseprat var det imidlertid mer av det samme.

Straffebom og mål for Gomes

Undertegnede talte til sammen 13 store United-sjanser i løpet av kampen, og i 2. omgang noterte vi følgende.

48. min: Glimrende av innbytter Puigmal som la tilbake til Tahith Chong, som var helt alene på 11 meter, men som nølte før han fikk skutt.

51. min: Nydelig av Galbraith til Chong på venstrekanten. Hans innlegg fant Mellor i feltet, ballen spratt til Gomes, som hadde herlig ro til å skaffe seg rom og sette 2-1.

53. min: Flott forarbeid av Laird igjen, men Puigmals skudd føk over.

56. min: Gomes til Greenwood som avanserte inn i feltet fra høyre, men avslutningen slått til corner.

58. min: Chong med herlig raid, driblet av spiller i feltet, men fellt og klar straffe. Den tok Gomes, men keeper reddet.

Greenwood ut etter timen

Og da var det slutt for Mason Greenwood, som ble tatt av etter 62 minutter. Ganske sikkert for ikke å slite seg helt ut før han skal til Norwich sammen med førstelaget lørdag kveld.

33 sekunder etter at Greenwood tok innbytter Largie Ramazani i hånda, så var det likevel 3-1.

United kontret etter en Stoke-corner, Ramazani kom seg først forbi oppasseren og var så raskere enn keeper og satte 3-1 i tomt bur på sitt tredje touch, 33 sekunder etter at han kom innpå.

Midtstopper Teden Mengi skulle økt ledelsen mot slutten etter en corner, men skjøt over. United vant til slutt likevel en veldig fortjent seier.

13-5 i store målsjanser er imponerende tall, og det var flere gode prestasjoner. Det er kanskje noe av det som er mest gledelig med denne gjengen – at flere viser seg frem. Det handler ikke bare om Gomes, Chong, Greenwood, Garner og eventuelt også Brandon Williams og Ethan Laird.

Dylan Levitt er for eksempel et stort talent, selv om han måtte gi seg i pausen denne gangen etter å ha blitt utsatt for en altfor tøff takling i 1. omgang.

Det er også verdt å legge merke til at gutta får det til å fungere i 4-2-3-1-systemet som førstelaget har forsøkt å lyktes med.

Se alle resultater, terminliste og kampreferat for U18 og U23 her.

U23: Man United 3-1 (1-1) Stoke

Premier League 2, Div. 2
Leigh Sports Village

6.min: 1-0 Greenwood (Laird)
36.min: 1-1 Kyeremateng
51.min: 2-1 Gomes (Mellor)
58.min: Gomes misbrukte et straffespark.
63.min: 3-1 Ramazani (tredje touch etter innhopp)

United: Paul Woolston; Ethan Laird, Teden Mengi, Di’Shon Bernard, Reece Devine; Dylan Levitt (Arnau Puigmal, 46), Ethan Galbraith; Tahith Chong, Angel Gomes (K) (Aliou Traore, 80), D’Mani Mellor; Mason Greenwood (Largie Ramazani, 62).