– Et nytt pinlig bunnivå av United

Kontrastene mellom Citys jubelscener og Uniteds pinlige tap mot nedrykksklare Cardiff kunne knapt vært større.

Manchester Uniteds pinlige 0-2-tap mot nedrykksklare Cardiff har fått de engelske journalistene til å kvesse pennene og slipe knivene.

For en klubb med Uniteds historie, tradisjoner og den største omsetningen av samtlige lag i Premier League, er dette milevis unna et akseptabelt nivå.

Vi har lest de engelske avisene, slik at du slipper…

Manchester Evening News:

Forrige gang Cardiff tok poeng mot et av de seks store lagene i Premier League var i november 2013 i da laget sist var i Premier League. Det var like før Ole Gunnar Solskjær overtok som manager for Malky Mackay, skriver Dominic Booth. 

Han mener at tapet mot gamleklubben for Solskjær tok Uniteds flaue sesongavslutning til et nytt bunnivå. 

IKKE MYE Å JUBLE FOR: 0-2 mot Cardiff var et resultat som sto i stil til prestasjonene på banen. Elendig.

Booth mener det kun var 17 år gamle Mason Greenwood, et av seks akademiprodukter som startet mot Cardiff, som kan få godkjent etter tapet i sesongens siste kamp.

MEN-børsen: De Gea 5, Dalot 4, Smalling 3, Jones 2, Young 3, McTominay 4, Pereira 3, Pogba 2, Lingard 2, Rashford 3, Greenwood 7. Innbyttere: Martial 3, Valencia 5, Gomes 5

Daily Mail:

«Uniteds siste fornærmelse», skriver Mike Keegan og følger opp med «Ingenting her i livet er sikkert bortsett fra døden og skatter. Nå kan du kanskje legge et tredje moment i denne kategorien, at Manchester United forhastet seg i valget av ny manager», skriver Keegan.

– Uavgjort mot nedrykksklare Huddersfield sist og tap mot nedrykksklare Cardiff denne helgen. Dette er den siste av en lang rekke fornærmelser fra Uniteds spillere til fansen. Siden den fantastiske 3-1-seieren mot Paris Saint-Germain, har United vært redselsfulle. 12 kamper har gitt 2 seire, 2 uavgjorte og 8 tap. Det så ut til at United skulle halte over mållinjen, men i stedet falt de og har praktisk talt krabbet over den, skriver Keegan.

FORTVILER: Diogo Dalot laget straffe da United tapte 0-2 hjemme mot Cardiff. Den unge portugiseren hadde i likhet med resten av laget en svak dag på jobb mot Neil Warnocks menn.

Han viser til at helgens ligaseier er den første for Cardiff mot United på 59 år, og at Cardiff fortjente de tre poengene.

– Solskjær trenger å starte den neste sesongen bra, men United har manglet en klar plan. Det er vanskelig å se for seg at dette var den beste løsningen klubben kunne komme frem til da ledelsen møttes for å diskutere veien videre etter at Mourinho fikk sparken, skriver Keegan.

Mail-børsen: De Gea 7, Dalot 4, Smalling 5, Jones 5, Young 5.5, Pereira 5,5, McTominay 5.5, Pogba 5.5, Lingard 6, Rashford 7, Greenwood 6.5.

Mirror:

«Dead Ducks 0 – Blubirds 2», lyder tittelen på United-journalist David McDonnells sak etter fadesen mot Cardiff.

Også United-kjenneren McDonnell beskriver 0-2-tapet mot Neil Warnocks menn som et nytt lavmål fra United.

– Ole Gunnar Solskjær holdt løftet om å la ungdommen slippe til, men der Mason Greenwood var et friskt pust, stinket det regelrett av resten av United-laget. 8 poeng av 27 mulige på de ni siste ligakampene minner mest om nedrykkstakter, skriver McDonnell.

POSITIV: Debutant Mason Greenwood er den eneste United-spilleren som får godkjent etter helgens kamp mot Cardiff.

– Mens Uniteds fremste rivaler City og Liverpool utkjempet en fantastisk kamp om ligagullet, er United i fritt fall og problemene ser ikke ut til å ha en umiddelbar slutt for klubben som i en årrekke var den suverent beste, skriver Mirror-journalisten.

Telegraph:

James Ducker har fulgt United tett gjennom flere år og søndagens tap mot Cardiff er noe av det verste han har sett.

– United sparte det aller verste til slutt. Mens City jublet for ligagullet, hadde flesteparten av United-fansen på Old Trafford allerede gått da laget tok farvel med supporterne etter en fryktelig sesongavslutning, skriver Ducker.

– United ender på 6. plass hele 32 poeng bak City. Det er den samme avstanden United har til Cardiff som rykket ned, påpeker Ducker.

Journalisten påpeker også at dersom Watford nå skulle vinne FA-cupen vil det sende United ut i kvalifisering for i det hele tatt å nå Europa League.

Ducker mener Uniteds beste spiller var 17 år gamle Mason Greenwood.