– Er du ikke fristet til å hente en ny Bruno nå?

Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen mandag så handlet det først om skadene, overgangsvinduet i januar og også en del andre litt mer generelle temaer.

Les sakene:

I den sperrede delen, som ble offentliggjort 23.30 mandag kveld skandinavisk tid, var fokuset den mentale utfordringen ved å lede ligaen, Harry Maguire, Edinson Cavani, om han er overrasket over United, skadesituasjonen og også om han ikke er fristet til å hente en stor forsterkning allerede nå.

– Vi må ta poeng mot Burnley før vi kan si at vi leder ligaen, da, begynte han.

– Mitt ønske er at når vi spiller mot Burnley så tenker vi på hvor vi kan ende i mai, ikke på hvordan tabellen ser ut tirsdag kveld. Hvis vi også bare tenker at «nå har vi klart det», da går det galt.

– Men vi har fått en mer høyrøstet og vokal garderobe nå, med spillere som Matic, Mata, Edinson, David (som har vunnet ligaen) og også Bruno. Jeg tror Bruno liker å føle at han er en del av et lag som kan vinne noe.

Tenker du noe på at Maguire bare er ett gult kort unna suspensjon?

– Harry spiller (mot Burnley). Definitivt. Garantert. Med mindre han våkner med sykdom. Vi kan ikke tenke lenger enn denne kampen.

LES SAKEN: Mister Liverpool-kampen hvis nytt gult kort 

MÅ UNNGÅ ET NYTT GULT: Harry Maguire må spille tre kamper uten å få gult kort nå hvis han skal unngå suspensjon.

– Er du overrasket over hva dere har fått til? Har dere overprestert?

– Jeg har hatt store forventninger til hver kamp. Det handler om en forventning om at vi går inn i kampen for å vinne, at spillerne jobber for hverandre og da kommer gjerne også resultatene. Da er det ingen unnskyldninger. Vi kan ikke kontrollere resultatet, men gruppas mentalitet er blitt bedre. Av og til blir ikke resultatene som ønsket, men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi er mentalt.

– Kan du komme med noen detaljer rundt det Cavani gjør utenfor banen – detaljer som har imponert deg?

– Man kan se at han har tatt vare på seg selv i hele karrieren. Det er små ting, som hva han ønsker til lunsj eller mat før kampen, hva han gjør før kamper, i treningsstudioet eller fokuset hans på trening. Han vet at han er her for å bli bedre, for å gjøre seg klar til kamp. Han er en spiller som har funnet ut hva som fungerer for ham.

– Er du ikke fristet til å hente en ny Bruno? Å bruke penger tiltenkt sommeren allerede nå?

– Situasjonen er annerledes nå enn for ett år siden da, så det er usannsynlig. Bruno har utgjort en stor forskjell, ja, han har gjort oss bedre. Han er også blitt bedre selv. Hvis det hadde vært noe som bombesikkert og mulig å få tak i, så ville jeg ikke sagt nei, men det er ikke sannsynlig.

– Dere har hatt få skader. Hva har skjedd?

– Spillerne har gjort en bra jobb selv, blant annet. Jeg tror det handler om livet generelt, at det har vært mindre ting å gjøre utenom fotballen. Man er hjemme og restituerer. Mentalt i situasjonen slik den er nå så tar man kanskje også en ekstra treningsøkt hjemme. Forhåpentligvis skjønner de at dette er noe de bør ta med seg videre i resten av karrierene sine.

– Samtidig har vi fått inn riktig folk i riktige roller i klubben. Jeg er veldig fornøyd.

– Er det nesten slik at dette laget styrer seg selv?

– Jeg skjønner hva du mener, og ingenting er verre enn en manager som alltid sier hva du skal gjøre. Jeg har selv vært heldig som har spilt i lag med mange personligheter, der det har vært en indrejustis, der det er ledere som sier fra når det krysses grenser, siden det ikke bare går ut over deg, men alle. Det er ingenting som er sterkere enn en gruppe hvor alle går samme vei, mens det er ingenting som tar livet av et lag raskere enn en garderobe med klikker, sier Solskjær.