– Vi har vunnet flere kamper, vi har scoret flere mål, og vi har spilt bedre fotball

Ole Gunnar Solskjær holdt mandag ettermiddag sin pressekonferanse før tirsdagens kamp, som spilles mot Burnley på Turf Moor.

Burnley står nå med ti poeng på de siste fem kampene.

– Burnley har hatt noen gode resultater etter en vanskelig start. Det er vanskelig å score mot dem, de slipper en ikke til så mange sjanser. Det er alltid vanskelig å spille mot dem, og når en drar opp dit så vet en hva en møter.

Sean Dyche kommenterte på sin pressekonferanse at ingen lag egentlig har klart å ta skikkelig grep om tittelkampen i Premier League.

– Jeg tror selvsagt at alle lag ønsker å ta et grep om det, men det er bare den type sesong, den type år og den type situasjon til at det vil gå litt opp og ned med alle lag, at det blir vanskelig å oppnå den stabiliteten – det blir mindre stabilitet i resultater og prestasjoner. Jeg synes det er spennende. Som supporter og fan er det mer interessant når det er flere lag involvert, sammenlignet med forrige sesong da ett lag dro ifra resten, svarte Solskjær.

LES OGSÅ: Dette sa Solskjær om skadesituasjonen, m.m.

MENER STABILITET ER VANSKELIGERE DENNE SESONGEN: Ole Gunnar Solskjær.

Etter Watford-kampen sa Solskjær at ingen senere kommer til å huske hvem som toppet tabellen 12. januar, og Simon Peach lurte på om det å ta gå opp på toppen av tabellen likevel kunne være et nytt steg å ta for dette laget.

– Vi ligger bedre an denne sesongen enn vi gjorde på denne tida forrige sesong. Vi har vunnet flere kamper, vi har scoret flere mål, og vi har spilt bedre fotball – så det er positivt. Men som jeg sa: ingen husker ligatabeller fra januar. For oss handler det om å utvikle dette laget, og å bli bedre.

– Vi har vist igjen at vi kan slå tilbake etter en skuffelse, jeg synes gutta som spilte i FA-cupkampen viste en god karakterstyrke og en bra innstilling – og kvalitet.

Det skal sies at Solskjær ifølge enkelte rapporter fra Watford-kampen skal ha vært hørbart misfornøyd med en del av det som ble vist der.

Helt noe annet

United har ikke vært i en skikkelig kamp om ligatittelen siden Sir Alex ga seg.

– Siden Sir Alex dro har vi jo vært på andreplass, tredjeplass, fjerdeplass, femteplass, sjetteplass to ganger og én gang på sjuendeplass, så selvsagt er det viktig for oss å etablere oss oppe i topp fire siden vi bare har vært topp fire tre ganger siden Sir Alex ga seg. Så hvis vi kan gjøre det igjen ved å gjøre det bedre enn tredjeplassen [fra fjoråret], så er det progresjon.

Solskjær ble spurt om hvordan han så på dette i lys av egen spillerkarriere.

– Da jeg spilte var det noe helt annet, selvsagt, vi var skikkelig skuffet om vi ikke vant ligaen. Vi kom på tredjeplass én gang [egentlig to, men Solskjær spilte aldri i 2004/05-sesongen, så han sikter trolig til 2001/02-sesongen, journ.anm.]. Mesteparten av tida kjempet vi mot ett lag, nå er ligaen annerledes, det er så mange andre lag som kan utfordre, og som kan se på selv som kandidater til å utfordre topplagene.

Simon Stone fra BBC lurte på om ikke dette gjorde sammenligninger med Fergusons tid urettferdige, men det sa ikke Solskjær – han påpekte heller bare forskjellene.

– I en god sesong så vant man, i en dårlig sesong kom en på andre- eller tredjeplass. Nå er det så mange lag som har store og sterke staller som kan utfordre. Vi snakker alle om de seks store, men så har du andre lag også som kan komme seg opp der nå. Dette er på grunn av godt arbeid i ulike klubber, gode signeringer, og det skaper en mer spennende liga enn i de siste to-tre sesongene, hvor to lag har dratt ifra.

TROFÉLØFT: En helt vanlig dag på jobben for Sir Alex Ferguson.

Var ikke fornøyd med det han sa tidligere i sesongen

Uniteds mulige serieledelse er ekstra imponerende med tanke på hvordan sesongen startet, med to tap på de første tre etter en fraværende sesongoppkjøring på grunn av de spesielle omstendighetene med Europa League-spill i august.

– Ligatabellen betyr egentlig ikke noe nå, som jeg sier, men en plukker opp poeng, og det er når en kommer til mars/april at ligaen mer eller mindre kommer til å avgjøres. Vi visste at denne sesongen kom til å bli vanskelig for oss, vi startet senere enn resten, og må nå spille denne kampen for å hente oss inn igjen. Vi hadde ingen sesongoppkjøring.

– Jeg husker at jeg sa – og jeg var ikke fornøyd med at jeg sa det, faktisk – at vi bare måtte holde ut [til ting ble bedre] en liten periode. Det var ikke det jeg mente. Jeg mente at vi måtte fortsette å plukke poeng, at det ikke handlet bare om å holde ut, men at det handlet om å få orden på prestasjonene, få på plass poengene og ikke la noen dra ifra. Og vi har gjort det bra.

BLYTUNG START PÅ SESONGEN: United tapte mot Crystal Palace, ble rundspilt (men vant) mot Brighton, før det ble stortap mot Tottenham.

Journalistene på pressekonferansen ville ikke gi seg angående tabelltoppen, noe som fikk Solskjær til å humre, og United-sjefen fikk et spørsmål om dette laget nå var klare til å gå over fra jegermodusen til å bli et lag som blir jaktet på.

Hehe… Vi må være aggressive, og må gå inn på en ydmyk måte i hver kamp – jobbe hardt, ikke tenke et sekund at en har oppnådd noe fordi en er nær toppen, sa Solskjær, som mente at en slik tankegang uansett ikke ville passe denne spillergruppa.

– Gruppementaliteten blir bedre. hele tiden. Nå er det en annerledes utfordring – det er Burnley borte, og vi er i denne situasjonen. Det betyr ikke noe hvor vi ligger på tabellen etter den kampen, så lenge en fokuserer på denne kampen, og bare denne kampen.

Solskjær ble avslutningsvis spurt om hva effekten har vært av å hele tiden ha spilt én kamp mindre.

– Med de resultatene vi fikk i starten, så gjorde det det vanskeligere for spillerne, kanskje. Det gjorde det lettere å kritisere oss, se på tabellen, kanskje bekymre seg litt. Å ha en kamp til gode er bare en god ting om en vinner den. En må få de poengene på plass. Med en vanskelig start mot Palace, og Tottenham så gjorde det det kanskje hardere for spillerne mentalt å se på tabellen. Selv om du ikke ser på tabellen, så snakker jo folk til deg, og snakker i vei om tabellposisjonen.