– En ny offensiv spiller er avgjørende hvis vi skal få suksess

Cristiano Ronaldo har fortsatt ikke vært å se.

Det betyr at Erik ten Hag akkurat nå ser ut til å gå inn i sesongen med Anthony Martial som sin eneste spiss, selv om man kanskje med litt velvillighet også kan si at Marcus Rashford kan bekle rollen hvis det blir krise.

Uansett, det er for lite i en spesiell sesong som starter med 23 kamper på bare noen og 90 dager før fotball-VM starter i november.

Det innrømmet Ten Hag på fredagens pressekonferanse, som ble avholdt i Perth i forkant av lørdagens treningskamp mot Aston Villa.

– Vi har signert Christian Eriksen som midtbanespiller, begynte nederlenderen.

– Jeg er også veldig fornøyd med midtbanespillerne og spissene våre så langt. Samtidig er det mange kamper denne sesongen, så vi trenger flere alternativer. Vi har et godt lag, men det handler ikke bare om å ha et godt lag. Vi må forsterke stallen mer, men vi trenger de rette spillerne.

Det er nesten slik at dere bare er en skade på spissplass unna trøbbel, antydet eller halvveis spurte en journalist så.

Manchester United v Crystal Palace
HAR GJORT DET BRA: Martial, Sancho, Rashford.

– Og det er grunnen til at vi ønsker flere spillere. Det – og antallet kamper vi skal spille.

– Jeg vil si at det er avgjørende å få på plass dette hvis vi skal få suksess, men vi har fortsatt også tid til å få dette på plass.

Fortsatt uavklart med Ronaldo

Ten Hag kunne fredag fortsatt ikke si noe om når Cristiano Ronaldo skulle slutte seg til troppen.

Dermed var fokuset heller på Martial, Sancho og Rashford, som altså har scoret sju mål på de tre første treningskampene i sommer.

– Det kan også bli dem som spiller (når vi kommer til ligastart). De spiller godt sammen, og både som manager og som lag er vi sånn sett heldige. Vi har trusler. Vi har våpen. Så må vi utvikle dette videre.

– Må ha tålmodighet med unggutta

United-manageren fikk igjen flere spørsmål om de yngste spillerne, spesielt fra noen av supporterkanalene som var til stede.

Ten Hag har for eksempel ikke gitt spilletid til stortalentet Alejandro Garnacho på touren, mens James Garner, grunnet skade, heller ikke har vært å se.

Nederlenderen antydet imidlertid at flere av talentene nok ikke er så nærme som det en del fankanaler kanskje skulle ønske.

garntr
KUN TRENT: Stortalentet Alejandro Garnacho er blant dem som ikke har kommet på banen i Thailand eller Australia.

– Vi har en stall her, men vi har ikke så mye tid. Vi må være klare til 7. august. Stallen vi har her er også delt i ulike aldersgrupper. Vi har erfarne spillere, men vi ønsket også å gi yngre spillere som har fortjent det sjansen til å være med her. Jeg kan ikke gi alle disse den spilletiden de kanskje fortjener, fordi jeg samtidig skal bygge et lag, men det er godt å ha dem her. Jeg ser dem på trening hver dag, slik at vi kan utvikle dem videre.

Men har de nok kvalitet til å eventuelt å skulle bidra i sesongen?

– Vi får se hvis det blir nødvendig. Jeg mener at de trenger litt utvikling, men det jobber vi også med hver dag. Dette krever imidlertid tid. Det krever tålmodighet.

– Men hvis de viser at de kan utgjøre en forskjell så er jeg en manager som også vil bruke dem.

– Jeg vet også hvilket nivå det er i Premier League og europeisk fotball. Er de klare til å bidra? Det må jeg se an, men at de har potensial? Det er åpenbart.

– Når det gjelder James Garner så er det først denne uka han har vært med på treningene her. Jeg har dermed ikke fått sett ham så mye. Jeg vil se mer av ham før jeg konkluderer (med om han blir her eller skal leies ut), sa Ten Hag.

MER FRA PRESSEKONFERANSEN:
Usikkert om Martinez og Eriksen blir med til Oslo