Når kompisen, hjembyen, sønnen og fansen ikke er viktigst

Sommerens femte og nest siste treningskamp spilles på Ullevaal stadion tirsdag kveld, og Ole Gunnar Solskjær ønsker nok flere positive svar i Oslo.

Kristiansund – Manchester United
Stadion:
 Ullevaal stadion (Oslo)
Avspark: Kl. 19.00 tirsdag 30. juli
Her kan se kampen: TV 2 og TV 2 Sumo i Norge


I Oslo er United-festen allerede godt i gang, og klokken 19.00 tirsdag kveld er det avspark i det som er Manchester Uniteds 19. kamp på norsk jord.

Motstanderen er som de fleste bør ha fått med seg fra Ole Gunnar Solskjærs hjemby, Kristiansund.

At Manchester United ledes av en norsk manager på Ullevaal stadion er ikke noe vi kommer til å oppleve hver sommer, og ekstra spesielt kan det bli for Solskjær hvis sønnen Noah (19) får sin første kamp for Kristiansund mot United tirsdag kveld.

Men la det ikke være noen tvil – Solskjær er i Oslo først og fremst for å forberede laget sitt til sesongstarten.

For det finnes fortsatt flere ubesvarte spørsmål.

Manchester United har vunnet alle sine kamper mot Perth Glory, Leeds, Inter og Tottenham i sommer, men spillerlogistikken virker fortsatt ikke å være i boks. Romelu Lukaku er ikke med til Oslo, mens det daglig dukker opp nye oppdateringer om Harry Maguire og Bruno Fernandes – og nå de siste dagene Paulo Dybala.

I tillegg er det enn så lenge et spørsmålstegn ved noen av plassene på laget – som hvem som skal spille med Paul Pogba på midtbanen og hvem som skal danne midtforsvaret.

HER DELER DAG LANGERØD SINE TANKER OM LAGET OG OVERGANGSVINDUET:

Manchester United

Solskjær har tatt med seg 26 spillere til Oslo.

Romelu Lukaku har ikke spilt en eneste kamp i sommer og virker å være på vei til Serie A. Han er dermed ikke med.

Alexis Sánchez returnerte fra Copa America med en skade og har heller ikke vært i aksjon ennå. Han er dermed heller ikke med.

Eric Bailly skadet seg mot Tottenham og mister seriestarten. Han er også hjemme.

Matteo Darmian er ikke med. Årsaken er uavklart, selv om han også kobles bort.

Det er meningsløst å spekulere i hvilke elleve Solskjær vil starte med mot Kristiansund, men med 15 mann på benken blir det sannsynligvis mange bytter.

– Vi har begynt å se konturene av et lag vi har lyst til å se på Old Trafford, sa Solskjær til NRK mandag.

Før avspark virker David de Gea, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw, Paul Pogba og Marcus Rashford som sikre kort på laget. Anthony Martial føles også som en startmann etter det vi har sett i Australia og Asia.

På de resterende plassene er det flere utfordrere, og kanskje kan startoppstillingen på Ullevaal gi oss en pekepinn på hvem som blir Lindelöfs stopperpartner, om det blir McTominay eller Matic på den defensive midtbanen, er Jesse Lingard sikker i 10er-rollen og blir det virkelig Daniel James på den ene kanten?

Generalprøven mot Milan spilles forresten førstkommende lørdag.

Se komplett terminliste her.

Uniteds tropp i Norge:

Keepere: David De Gea, Lee Grant, Joel Pereira, Sergio Romero.

Forsvarere: Diogo Dalot, Phil Jones, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka, Ashley Young.

Midtbanespillere: Fred, Angel Gomes, Daniel James, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Andreas Pereira, Paul Pogba.

Angrepsspillere: Tahith Chong, Mason Greenwood, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Kristiansund

Laget til Christian Michelsen tok sommerferie på 7. plass i Eliteserien, og er det laget som har sluppet inn færrest mål så langt.

Kristiansund-treneren kjenner Solskjær godt, og er også United-fan. Sånn sett blir det nok en spesiell kamp.

CHRISTIAN MICHELSEN: Ole Gunnar Solskjærs kamerat, som er United-fan, skal prøve å skape problemer for United tirsdag kveld.

Les også: – Surrealistisk å møte United

De gikk uten tap i en tomåneders periode fra april til juni, men måtte tåle tre tap på de fire siste kampene før ferien. Hjemmetapet mot Stabæk var kanskje spesielt surt, men så røk man også mot Odd i cupen og Rosenborg i serien.

Det ble imidlertid en opptur i siste kamp før den norske fotballferien, da Lillestrøm ble slått med hele 5-2 på hjemmebane.

Michelsen har tatt med seg flere unggutter til hovedstaden, blant andre nevnte Noah Solskjær.

Både hovedtrener Christian Michelsen og assistenttrener Magne Hoset er for øvrig United-supportere.

Les også: Magne Hoset: – Glad jeg ikke ble Liverpool-fan

Troppen: Sean McDermott, Serigne Mbaye, Andreas Vaikla, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak, Aliou Coly, Christoph Psyché, Erlend Sivertsen, Bent Sørmo, Andreas Hopmark, Henrik Gjesdal, Max Williamsen, Amidiou Diop, Jesper Isaksen, Pål Erik Ulvestad, Noah Solskjær, Meinhard Olsen, Torgil Gjertsen, Liridon Kalludra, Sondre Sørli, Haris Cirak, Bendik Bye, Thomas Amang, Mouhamed Diatta, Kristoffer Hoven, Flamur Kastrati.

Stadion

Ullevaal stadion er Norges nasjonalarena, og på papiret er kapasiteten på 28.000. Samtidig skal det være visse begrensninger som gjør at kapasiteten mot United er noe lavere enn det – trolig 26-27.000.