– Surrealistisk å skulle spille mot United

Kristiansund-trener Christian Michelsen om sommerens kamp mot United.

(alle foto: Asgeir Kvalvik, Kristiansund BK)

Da er det omsider blitt bekreftet: United møter Kristiansund til treningskamp på Ullevaal stadion i Oslo tirsdag 30. juli.

ANNONSE: Her kan du kjøpe billetter til kampene: Det er forhåndssalg for Supporterklubbens medlemmer til og med søndag 26. mai.

Les mer om kampen og arrangementet her.

Kristiansund-trener Christian Michelsen, som selv har vokst opp som stor United-fan, innrømmer at det blir ekstremt spesielt for nordmøringene. Det er tross alt ikke mer enn 15 år siden klubben startet i 3. divisjon etter å ha overtatt Clausenengens plass i seriesystemet.

– Ja, dette er egentlig surrealistisk, sier Michelsen til united.no.

– Jeg vet selvsagt at Premier League-klubber har tradisjon for å reise på sommerturné, også til Norge, og derfor også flere ganger har hatt norsk motstand.

– Men det å få oppleve dette, både som trener selv, som klubb og for spillerne – og attpåtil mot favorittlaget. Det er helt surrealistisk.

Ble United-fan i 1983

Michelsen ble selv United-fan tilbake i 1983, da han sju år gammel blant annet fikk med seg FA-cupfinalene mot Brighton, der to mål av Bryan Robson og ett hver av Arnold Mühren og Norman Whiteside til slutt ga United en 4-0-seier i omkampen på Wembley.

– Dette blir en fantastisk dag, en dag vi aldri kommer til å glemme. Det handler om å kose seg og gjøre sitt beste når man får muligheten til å måle krefter mot de beste, sier han.

DISKUTERTE KAMPEN: TV2 skal sende kampen mellom Christian Michelsens Kristiansund og Ole Gunnar Solskjærs United. Her er begge i samtale med TV2s Øyvind Alsaker. Foto: Asgeir Kvalvik, Kristiansund BK

Veldig raskt til toppen

Kristiansund brukte 13 år i lavere divisjoner før de rykket opp til eliteserien i Norge før 2017-sesongen – etter tre sesonger med Michelsen ved roret. To ganger hadde han ført Kristiansund til playoff om en Tippeliga-plass, før det til slutt ble ligaseier og opprykk i 2016.

2017 endte med 7. plass i den historiske førstesesongen i Eliteserien, etter 10 seirer, 10 uavgjorte og 10 tapte kamper. Nå ligger de imidlertid på en sterk 6. plass i ligaen, med 17 poeng etter ti kamper. Det er bare målforskjellen som skiller laget fra en 3. plass.

Da United.no snakket med Michelsen var spillerne fortsatt ikke informert om at det ble United-kamp, men Kristiansund-treneren var ikke i tvil om at det blir en kjempeboost. Også fordi United-kampen ikke kolliderer med en seriekamp. Det er nemlig fem dager mellom United-kampen og Kristiansunds påfølgende ligakamp borte mot Vålerenga.

– Dette må vi bruke til noe positivt. Ja, vi skal spille mange viktige kamper før og etter, og rent sportslig, resultatmessig, så er ikke dette den viktigste kampen. Vi kommer imidlertid til å ta den på alvor, og opplevelsen dette er for gutta er noe vi må klare å bruke til noe positivt for sesongen.

– En tredel av spillerne er United-fans

– Det er jo mange spillere her som vil bli så gode som mulig. Nå får de prøve seg mot de beste. De fleste får sannsynligvis aldri spille på det nivået, men dette er sånn sett en kjempemulighet, noe de også vil glede seg veldig til. Man snakker ofte om læring i fotball, og man får ikke bedre erfaring enn å møte de beste, sier Michelsen – som mener at så mange som én tredel av Kristiansunds spillertropp faktisk er United-fans.

– Har dere en sjanse til å vinne denne kampen?

– Det sier seg selv at vi må overgå oss selv for å være i nærheten av et godt resultat her, men alt er selvsagt mulig i fotball. Det handler også om hvor alvorlig United tar kampen, siden de er midt i sin opppkjøring. Derfor kan slike kamper ofte gi et skjevt bilde på hvordan den virkelige forskjellen er.

– Resultatet er imidlertid sekundært, dette handler om en fantastisk dag og en stor opplevelse, sier han.

Kampen mellom Kristiansund og United sendes på TV2.

ANNONSE:

Når det gjelder billetter til kampen så blir det forhåndssalg for Supporterklubbens medlemmer fra klokka 09.00 fredag. Medlemmer kan da få rabatterte priser på et av feltene bak det ene målet, i Bendit-svingen. Det blir kun for Supporterklubbens medlemmer.

Samtidig er det forståelig om noen måtte ønske andre plasser, så i forhåndssalget kan du også velge å kjøpe billetter hvor som helst andre steder på stadion.