– Vi har et bedre lag og sterkere fundament, men det vil ta tid

Les hva Ole Gunnar Solskjær sa på den sperrede delen av fredagens pressekonferanse.

Dere kjenner sikkert drillen.

Først snakker Ole Gunnar Solskjær med all presse, i en seanse som blir tilgjengelig for alle fredag.

Så er det en del to som sperres til 23.30 kvelden før Uniteds kamp, slik at de engelske tabloidene skal være sikret å ha noe eget.

Fredag ble det klart at Paul Pogba var spilleklar, og at United-manageren mente det var rett tidspunkt å selge Romelu Lukaku på.

I den sperrede delen, som ble offentliggjort sent lørdag kveld, handlet det mye om overgangsvinduet som stengte torsdag kveld. United fikk altså tak i tre nye spillere, men en del ønsket mer. Det handlet også om unggutta og Harry Maguire – og hva Solskjær tenker om laget og veien videre.

Du (til journalist som stilte spørsmål) kan kalle det gambling (med å satse på unggutta), men jeg følger den veien jeg tror på. Jeg tror at dette er rett måte å lede en fotballklubb på.

– Jeg er også betalt for å lede denne klubben, og dette handler ikke om at jeg nå skal få noen resultater for å styrke mitt rykte eller sånne ting. Det handler om å ta klubben de riktige stegene videre.

– Hvis vi ikke hadde gjort det som dette nå, så måtte vi gjort det om 12, 18 eller 24 måneder. På et eller annet tidspunkt måtte vi nemlig gitt disse unggutta en sjanse til å bli en del av United. Det har alltid vært målet.

Les også: Chong, Gomes og Greenwood i troppen mot Chelsea

AKTUELL MOT CHELSEA: Mason Greenwood.

Unggutta vil imidlertid ikke spille fast.

– De har imponert de siste seks ukene – og også i månedene før sommeren. Derfor fikk de være med på sommerturneen, og derfor har de fått så mange minutter med spilletid på touren. Det er imidlertid ikke rettferdig å kreve at de skal levere fast, men de kommer til å gi oss noe ekstra.

Solskjær innrømmet imidlertid at United ikke er i mål.

Langt i fra.

– Vi har ikke vunnet ligaen eller kjempet ordentlig om den på seks år, så nei, vi er ikke der vi ønsker å være. Men jeg føler at vi er på rett vei, at vi har en bedre tropp, et bedre lag og et bedre fundament nå slik at vi kan ta de nødvendige stegene.

– Men dette kommer til å ta tid.

– Litt rart at United ikke skal kjempe om gullet…?

– Det har vært normalen for meg når jeg har vært her, at vi skal kjempe om gullet. Nå får vi heller sørge for at vi overrasker folk fremover.

Ble imponert

Solskjær avslørte også at han egentlig bestemte seg for å gå etter Harry Maguire da United noe heldig slo Leicester 1-0 på bortebane forrige sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk ham. Han kommer til å bli fantastisk. Han var førstevalget mitt, og selv om det tok litt tid så er det bare sånn av og til.

– Jeg bestemte meg egentlig da vi møtte Leicester forrige sesong. Han var så trygg med ball. Han gir lagt sitt en ekstra dimensjon, og han har allerede i den første uka her vist hva slags innflytelse han kan ha på vårt lag.

HAR IMPONERT: Harry Maguire.

– Han er en leder, landslagsspiller, en trussel foran mål og en veldig god forsvarsspiller. Det er viktig å kunne bygge opp spillet bakfra, og hvis vi får en fast backfirer foran David som leverer så er jeg sikker på at vi skal skape nok sjanser til å score mål fremover på banen.

Etter pressekonferansen så man også bilder av journalister som spurte direkte om Maguire skulle spille lørdag, og nordmannen gikk langt i å bekrefte at det var særdeles sannsynlig.

– Jeg vil ikke sammenlikne United og Liverpool eller Maguire og Van Djjk, men jeg vet at han (Maguire) vil utgjøre en stor forskjell her.

Les også: Vår vurdering rundt Uniteds lag mot Chelsea