Det var selvfølgelig knyttet en del spenning til kvinnelagets første (serie)hjemmekamp på eget gress.

Spenningen ble ikke noe mindre av at det en stund så ut til at oppgjøret ikke ville la seg spille, ettersom værgudene for alvor åpnet slusene over Manchester og Leigh Sport Village denne torsdagskvelden.

Kampen ble dog spilt, og bra var det.

Casey Stoneys United-lag så sultne ut fra første spark på ballen, og i store deler av oppgjøret var de i en klasse for seg selv.

Det tok bare ti minutter før United helt korrekt fikk idømt et straffespark, og Katie Zelem gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen.

Zelem hadde for øvrig en tilsvarende straffe mot Aston Villa, så her har nok Stone funnet seg sin faste straffetager.

Sheffield United yppet seg litt etter åpningsmålet, men ble raskt satt på plass av Kirsty Hanson som doblet Uniteds ledelse like før hvilen.

Været gikk fra vondt til verre etter hvilen, noe som kanskje påvirket spillet noe. Sikten må i det minste ha blitt svært svekket for spillerne i aksjon.

Det forandret ikke det faktum at United var det klart beste laget, noe Lizzie Arnot viste med sitt klassemål et lite kvarter ut i andre omgang. Forarbeidet til Hanson var nesten like bra!

Dessverre måtte Hanson forlate banen ti minutter før slutt med en ankelskade, og på det tidspunktet hadde United gjort samtlige bytter – og måtte dermed avslutte kampen med ti spillere.

Tilskuertallet denne kvelden var 2 003 – noe som strengt tatt er imponerende med tanke på det fryktelige været denne kvelden.

Det betyr altså at United topper tabellen (om så bare på målforskjell) etter to runder spilt i FA Womans Championship:

Ny kamp på søndag:

United-kvinnene får ikke mye tid til å hvile på laurbærene. Allerede på søndag skal laget til hovedstaden for å måle seg mot London Bees.

United 3-0 (2-0) Sheffield United:

FA Women’s Championship
Leigh Sports Village20. sep. 2018
2.003 tilskuere

MÅL: Zelem (10), Hanson (39), Arnot (63)

United: Siobhan Chamberlain, Martha Harris, Amy Turner, Millie Turner, Alex Greenwood (k), Katie Zelem, Mollie Green (Aimee Palmer, 46), Lauren James, Kirsty Hanson, Jess Sigsworth (Charlie Devlin G, 65), Ella Toone (Lizzie Arnot, 46).
Uben.innb.: Fran Bentley, Kirsty Smith, Naomi Hartley.

90 (+3). SLUTT. United feirer sin serieåpning på eget gress med en overbevisende 3-0-seier!

87. Palmer sender avgårde en sylfrekk lobb som dessverre treffer treverket og ut. Det hadde vært litt av en avslutning på denne kampen!

80. Ti minutter igjen, og United har full kontroll på dette oppgjøret.

64. Bytte: Devlin erstatter Sigsworth.

63. MÅL! 3-0 nå! Det er innbytteren Arnot som øker ledelsen, etter flott forarbeid fra vingen. United leker nå!

57. United har sett friske ut så langt etter hvilen, og har allerede skapt noen halvfarlige situasjoner. Det samme har også bortelaget, men mye tyder på at værforholdene gjør banespillet utfordrende.

45. Andre omgang er underveis, og regnet har for alvor kommet tilbake i Manchester. Toone erstattes av Arnot, og Green har forlatt banen til fordel for Palmer.

39. MÅL! Hanson øker Uniteds ledelse med et herlig skudd fra utenfor boksen. Sheffield United hadde muligheten til å utligne like før United økte ledelsen.

25. Kvarteret som har gått siden Uniteds åpningsmål har forløpt seg ganske likt som kvarteret før. United dominerer banespillet, men Sheffield ser kanskje noe farligere ut på kontringer.

10. MÅL! Zelem er iskald fra straffemerket, og sender United i føringen! Hjemmelaget har også vært det klart beste laget så langt. Dette er lovende!

0. Kampen er i gang! Det har møtt opp en god del mennesker for å få med seg kvinnelagets første hjemmekamp i serien!