– Du må ha baller for å spille for Mourinho

Han ble selve symbolet på elendigheten da han gikk i bakken på Wembley. Likevel teller Phil Jones «scoringer» i forsvar for José Mourinho.

Dette skulle være Phil Jones’ år.

I juni 2017 giftet 26-åringen seg med Kaya Hall i vakre omgivelser foran flere gode lagkamerater, han spilte seg inn på førstelaget gjennom en strålende sesonginnledning, og paret venter sitt første barn.

Likevel endte sesongen med knall, fall og hodebandasje på Wembley.

Uansett er det ingen slinger i valsen med Phil Jones, hverken på eller utenfor banen. Det er kanskje vanskelig å se for seg den ikke altfor elegante engelskmannen på dansegulvet, men du vet at han hadde anstrengt seg for å lykkes, selv om han skulle snuble i teppekanten i forsøket.

Og det er akkurat det José Mourinho verdsetter i den VM-klare midtstopperen.

Derfor er det ikke overraskende at 26-åringen entrer presserommet som om han skal knuse den tunge svingdøren i en duell. 

Fremtoningen er kanskje en smule brautende, med brede skuldre og den ene overarmen dekket av svart blekk, men Jones kunne ikke vært mer imøtekommende i sitt tredje intervju med United-Supporteren.

SJEKK UT VÅRT NYE MAGASINFORMAT!

Dessuten kan den musikkglade engelskmannen røpe at han bruker fritiden til å lære seg å spille piano – mer nøyaktig balladen «All of Me» av John Legend.

Var det noen som snakket om karakterbrist?

– Fyr løs, utbryter han, før vi innser at han mistet pressesjefen et sted på veien til intervjuet.