Drømmer fortsatt om å vinne Premier League-tittelen med United

Juan Mata forteller om rollen han kan spille utenfor banen i tillegg til  banen, og spanjolen har fortsatt et håp om å oppleve en ligatittel med United.

Juan Mata blir 32 år i slutten av april, og er med det en av Uniteds veteraner.

Bare Lee Grant og Sergio Romero er eldre – Mata er altså den eldste utespilleren, og han har vært lenge i både toppfotballen og i engelsk fotball.

– Det gir meg erfaring, spesielt i vanskelige situasjoner, slik at jeg kan oppføre meg på en bestemt måte eller gi råd til unge spillere, fortalte Mata i den offisielle United-podkasten.

– Jeg tror [Solskjær] verdsetter dette også. Både meg som spiller, og hva jeg kan gi på banen, men også at jeg vil gjøre mitt beste utenfor banen for de nye spillere som kommer – som akkurat nå med Bruno og Odion – og for unggutta som kommer opp gjennom akademiet som Brandon, Chongy, Angel og Jimmy [James Garner, red.anm.].

VERDSATT AV SJEFEN (TROR HAN): For innsats både på og utenfor banen.

Mata har vunnet VM, EM, FA-cupen (to ganger), Champions League, Europa League (to ganger) ligacupen, Community Shield og Copa del Rey, men han har aldri vunnet en ligatittel, og han skulle gjerne gjort akkurat det med United.

Han synes det høres fristende ut når kameraten David de Gea forteller om hvordan det var, i alle fall.

– Jeg hadde elsket å vinne Premier League, og selvsagt ønsker jeg å vinne det før jeg slutter å spille. David de Gea forteller meg alltid om da han kom hit, og jeg tror de tapte Premier League-tittelen med ett poeng i den første sesongen, men de vant i den andre sesongen hans. Han fortalte meg at det var helt fantastisk. Alt [i Manchester] var rødt, og det var bare utrolig.

– Kanskje jeg må spille til jeg er i 50-årene, om nødvendig, men det går bra selv om jeg ikke vinner også. Jeg er ikke besatt av det, men det ville vært fint å vinne nesten alt. Når folk spør meg om jeg måtte velge én [tittel å vinne], så ville det vært Premier League.

VANT LIGAEN: David de Gea var med på Uniteds ligatittel i 2012/13. Flere ligatitler har det ikke blitt – foreløpig.