SKJERMBILDE: MUTV.

Manchester er rødt – United slo City

United fikk sin revansje mot City.

Det er ikke dagligdags for Citys kvinnelag å tape fotballkamper, i alle fall ikke uten å klare å løsne et eneste skudd på mål.

Siden april 2018 har Citys kvinnelag tapt bare to kamper – før dette.

City har vunnet ligacupen tre av de siste fem årene, og er selvsagt fortsatt en av favorittene til å gjøre det, men Manchester United vant 2-0 mot byrivalen i Leigh etter scoringer av Katie Zelem og Jess Sigsworth.

Dermed fikk Casey Stoney & co sin revansje etter serieåpningen, hvor det ble tap på Etihad Stadium, og United har fått sin første seier mot en av de «tre store».

City leder for øvrig ligaen som det eneste laget med full pott etter fire serierunder.

KAN VÆRE SVÆRT FORNØYD: Casey Stoney.

Tidlig United-ledelse

United startet fullt på høyde med City, og Leah Galton satte City-forsvaret i ubalanse da hun gikk innover i banen med ballen etter fem minutter, men skuddet hennes ble dessverre blokkert.

City fikk ikke klarert skikkelig, og Hayley Ladd skaffet United et frispark like utenfor sekstenmeteren – og kaptein Katie Zelem sendte frisparket i mål, og United hadde dermed fått det målet de ikke fikk i bortekampen i september.

En drømmestart for United.

Jevnspilt og intenst

De røde fortsatte også å skape trøbbel for City med sitt høye press, og det er ingen tvil om at spillere som Ladd, Groenen og Sigsworth passer godt til den tilnærmingen.

Samtidig begynte City å kommer mer inn i kampen etter hvert, og etter rundt en halvtime var det flere situasjoner hvor City kom inn i boksen til United, men ikke helt klarte å fyre av på grunn av alle United-spillerne som kom seg i veien.

Noen minutter senere gikk Sigsworth i bakken i City-boksen, etter å ha fått en dytt, og United ropte på straffespark – uten å få det fra dommeren.

Den situasjonen oppstod etter et nydelig gjennomspill av Kirsty Hanson, og noen minutter før pause var Hanson nære ved en scoring med et flott langskudd som City-keeperen måtte slå til hjørnespark.

Det stod 1-0 til pause.

United øker til 2-0

City startet andreomgangen best, men forsvarsspillet fortsatte med å være godt, og de lyseblå kom seg ikke til de store sjansene.

I stedet var det United som økte til 2-0.

Kirsty Hanson kom seg på elegant vis forbi en spiller på Uniteds høyrekant, og innlegget var perfekt. I feltet stod Jess Sigsworth, og hun gjorde ingen feil etter et slikt innlegg, og dermed fikk fjorårets toppscorer sitt første mål for sesongen.

City-utvisning

City ville nok gjerne slå tilbake, men det ble vanskeligere da Keira Walsh taklet Kirsty Hanson stygt, og ble sendt i garderoben av dommeren.

Etter det var det egentlig aldri noen tvil om hvem som ville vinne, selv om City faktisk hevet seg litt – muligens fordi United gikk litt tomme.

United har nå et meget godt utgangspunkt til å gå videre fra en tøff ligacupgruppe som eller består av Everton, Birmingham og Championship-laget Leicester.

Manchester United 2–0 (1-0) Manchester City