Alle elsker Mary – kan hun stoppe City?

MANCHESTER: – Vi visste vi hentet en god keeper, men Mary har rett og slett vært fantastisk etter at hun kom til klubben, sier United-manager Casey Stoney til united.no.

Manchester United – Manchester City (WSL Cup)
Sted: Leigh Sports Village.
Tid: Søndag 20. oktober, 13.00 (skandinavisk tid).
TV: Kampen sendes på MUTV.

Mary Earps fikk den tøffe jobben med å erstatte Siobhan Chamberlain denne sesongen, men så langt har nykommeren vært strålende.

Med fattige syv baklengsmål var United det beste laget defensivt i det engelske ligasystemet. Bakerst i det pålitelige forsvaret stod den 36 år gamle veteranen Siobhan Chamberlain.

– Sprer trygghet i hele laget

Da Chamberlain ble gravid, måtte manager Casey Stoney hente en ny keeper.

Valget falt på Wolfburgs 26 år gamle keeper Mary Earps.

– Casey har vært veldig smart med de hun har hentet i sommer inkludert Mary. Hun har hentet spillere som tilfører oss erfaring fra øverste nivå. Tryggheten som forsvaret og Mary utstråler, smitter over på hele laget, sier Galton til united.no.

TRYGGE HENDER: Mary Earps har hatt en strålende start på United-karrieren. Her er hun i aksjon under oppvarming før semifinalen i VM i sommer mellom England og USA.

På fire ligakamper har Earps kun sluppet in to mål og begge scoringene faller inn under kategorien utagbare avslutninger.

Overgangen fra Chamberlain til Earps kunne knapt gått bedre for United-manager Casey Stoney og laget hennes. 

– Mary har tilpasset seg gruppen på et strålende vis. Mot Arsenal var hun banens beste, og mot Tottenham gjorde hun flere avgjørende redninger på viktige tidspunkt i kampen, sier Stoney til united.no.

– City blir en glimrende test

Søndag møter United erkerivalen City i kvinnenes ligacup. Dersom United skal revansjere det knepne tapet fra serieåpningen mot City, vet Stoney at Earps må ha en ny god dag i United-buret.

– Mary gir forsvaret trygghet og er stødig med beina også, noe som selvsagt hjelper forsvaret. Hun har vært en skikkelig verdifull tilvekst for laget. Vi visste vi ville miste en viktig spiller i Siobhan, men Mary har vært  fantastisk etter at hun kom inn, sier Stoney til united.no.

POPULÆR: Mary Earps skriver autografer etter ligakampen mot Arsenal tidligere i høst. United tapte kampen 0-1, men Earps var banens beste og leverte en fantastisk kamp i United-målet.

I tapene mot topplagene City og Arsenal kom United til en rekke sjanser uten å få uttelling. Stoney vet at de små marginene ofte er det som skiller de desidert beste fra resten, men sier hun ser frem til å møte den regjerende mesteren City søndag.

– Dette blir en glimrende test for oss for å se hvor langt vi har kommet, både siden forrige sesong og sist vi møtte dem i serieåpningen. Vi gleder oss, smiler Stoney.

Det gjør også Leah Galton.

– Hver eneste gang vi går på banen nå er det med tro på at vi kan vinne, uansett motstander, forklarer hun til united.no.

Kampen mellom Manchester United og Manchester City har avspark klokken 13.00 (skandinavisk tid) på Leigh Sports Village Stadium. 

LEAH GALTON: Skapte trøbbel for City på Etihad Stadium. Hun forteller united.no at United tror de kan vinne mot enhver motstander.