Dette venter United-spillerne

Det kommer nok ikke til å bli lett å kommunisere med hverandre under torsdagens kamp.

Førstkommende torsdag skal United på tur ut i Europa. Denne gangen er det en tur til Serbia som venter.

Serbiske fotballsupportere har ikke det beste ryktet og supporterklubben til Partizan er en av de verste i klassen.

Grobari

Det er navnet på supporterne til hjemmelaget. På norsk betyr det begravelsesagent, med andre ord så er det ikke det vakreste navnet på en supportergjeng.

Mesteparten av supporterne tilhører den østlige ortdotske kirke. Det samme gjør supporterne til lag som CSKA Moskva og PAOK, førstnevnte har United møtt ved flere anledninger.

Partizan beseiret United i semifinalen av den europeiske cupen i 1966 og tok seg til finalen. Det var etter denne kampen supporterklubben tok form. Fansen ble plassert på sørsiden av stadion og der står de fortsatt den dag i dag.

Fire år etter finalen ble Grobari stiftet og siden den gang har de laget masse bråk.

PYRO OG BLUSS: Det kommer til å være et voldsomt trykk i Beograd når United kommer på besøk.

I 2005-2007 valgte supporterne å boikotte alle kampene til Partizan etter svake resultater i Europa, hjemmelig cup og liga.

I 2007/08 ble laget disket fra europaligaen på grunn av at supporterne hadde slåst med Zrinjski Mostar-supportere og politiet.

Tre år senere oppstod det konflikter innad i supporterklubben og Grobari har nå blitt delt inn i flere små grupperinger rundt omkring på stadion, men den største delen av supporterne står fortsatt på sørsiden.

PS: Supporterklubben har ikke lov til å legge ut noen videoer av supporterne her.

Stadion Partizana

Hjemmebanen til Partizan ligger i sentrum av Beograd og har plass til opp imot 33.00 tilskuere. Når United kommer på besøk på torsdag vil det etter all sannsynlighet ikke være ett eneste ledig sete på stadion.

VÆRT PÅ BESØK TIDLIGERE: George Best prøver å sette ballen i mål i 1966.

Det er nok lite sannsynlig at United vinner kampen på tribunen, men vi får håpe at én etterlengtet borteseier kan komme på torsdag.

Les også: United-supporter utestengt på grunn av rasisme