– Dette må Lukaku fikse raskt

Gary Neville er kritisk til Romelu Lukaku som United-spiss, mens Graeme Souness mener 24-åringen lider av dårlig service fra lagkameratene.

Etter søndagens 1-2-tap for Manchester City står den tidligere Everton-spissen uten scoring mot alle de fem andre topplagene i Premier League.

Verken mot Liverpool (90 minutter), Tottenham (90), Chelsea (90), Arsenal (90) eller Manchester City (90) har Lukaku funnet nettmaskene.

Ikke godt nok for en United-spiss, mener Gary Neville.

Sammen med tidligere Oasis-profil og City-supporter Noel Gallagher så den gamle United-backen hvordan Lukaku misbruke sjansen til å utligne til 2-2 da han traff Ederson i stedet for nettmaskene i sluttminuttene.

– I dag strevde han, sa Neville i studioet til Sky Sports på Old Trafford etter kampen.

– Jeg snakker ikke om at han misbrukte en sjanse, men han hadde problemer med å være involvert og vise selvtillit.

– Det er noe han må håndtere raskt som Manchester Uniteds spiss. Han er en ung spiller, men han er nødt til å ha troen på at han har noe å bidra med der ute. For øyeblikket er det akkurat som han ikke tror på seg selv.

LES OGSÅ: (+) Lukaku-bunnpunkt på børsen

– United bør forvente mer

Faktisk ville Romelu Lukaku med scoring mot City vært én av to spillere som har scoret i tre kamper på rad mot et lag ledet av Pep Guardiola.

I stedet beholder Diego Forlan «rekorden», mens Lukaku i sitt første lokaloppgjør med United var involvert i begge baklengsmålene.

– Det var ikke dette Mourinho hentet Lukaku for, het det i United.no-børsen, der 24-åringen fikk nest laveste karakter med en firer.

Telegraph-journalist James Ducker mener Lukaku blir stående igjen som en syndebukk nå som Manchester City har et forsprang på elleve poeng i Premier League.

– Mourinho vil selvfølgelig beskytte Lukaku, som han bør gjøre, men det er ikke urettferdig å spørre seg om ikke United bør forvente mer av en spiller som kan komme til å koste dem 90 millioner pund, skriver Ducker.

– United hadde en stor sjanse mot Liverpool på Anfield i oktober som Lukaku misbrukte. Det samme skjedde forrige måned mot Chelsea. Nå bommet han også mot City, og inntil Lukaku blir mer klinisk i de avgjørende øyeblikkene, vil United lide.

– De mulighetene er forskjellen på en avstand på elleve og seks poeng.

LES OGSÅ: – Maktbalansen har endret seg

Souness forsvarer Lukaku

Graeme Souness mente på sin side at det ikke var Lukaku sin feil at han ikke spilte en større rolle mot serielederen.

– Det er alltid press når du kommer til en klubb med en så stor prislapp, men jeg ville ikke vært så kritisk til ham, sa skotten på Sky Sports.

– Jeg tror det handler om laget han spiller for. Han spiller ikke med David Silva eller Kevin De Bruyne og er nødt til å jobbe med svake pasningsforsøk. Jeg synes gutten jobber hardt, men får dårlig service av lagkameratene.

At Romelu Lukaku kunne nytt godt av tjenestene til Paul Pogba mot Manchester City bør det uansett ikke være noen som helst tvil om.

Uten franskmannen på banen har Lukaku kun funnet nettmaskene ved tre anledninger i Premier League.

Onsdag er det ny seriekamp mot Bournemouth – uten Paul Pogba.

LES OGSÅ: – Jeg synes synd på Michael Oliver