– Maktbalansen har endret seg

Lite ros å få av de engelske avisene etter søndagens opptreden.

Det var lite å glede seg over mot Manchester City, og det reflekteres også i vår gjennomgang av hva avisene skriver.

Det er ingen «United var egentlig best»-saker å finne, ikke overraskende, og det ser ut til at journalistene nå er klare til å dele ut ligatittelen.

Daniel Taylor, The Guardian

For Manchester City var ikke dette bare dagen der de erklærte seg som det beste laget i byen. Det teller nok mer enn det, når det nå er en luke på elleve poeng i toppen av Premier League, og laget på andreplass akkurat har lært på den harde måten hvorfor Pep Guardiolas lag gradvis forsvinner ut av syne.

Guardiola og hans spillere får det helt klart til å virke som om de har hastverk med å avslutte denne sesongens tittelkamp. Deres målforskjell – som er, noe som er nesten latterlig, på mer enn alle andre lag har scoret – har den effekten at det blir som et ekstra poeng. Selv om det er virker latterlig tidlig, med snø på fortauene og adventskalendere der to tredjedeler av lukene fortsatt er uåpnet, hvem kan egentlig se en vei tilbake nå for Manchester United?

Det som er langt mer sannsynlig, er at luka vil fortsette å øke. Det ville vært fint for konkurransens del om det fortsatt var enda en «twist», men det ser helt ekstremt urealistisk ut. Når det gjelder tittelen, så er det antageligvis over.

Ian Herbert, Daily Mail

City har passert United.

City leverte kampens beste spillere – Kevin De Bruyne, David Silva, Raheem Sterling – og de fineste spillkombinasjonene. De spilte fotballen.

Motstandsdyktigheten til et United var interessant en stund, men likevel var mer et spørsmål om når og ikke om Mourinhos forsvar ville bli brutt ned.

For en gangs skyld så ikke Mourinho ut til å ha noen svar. Han var uvanlig lite demonstrativ på sidelinjen, og så ut til å skjønne at kampen var over. Hans pressekonferansepropaganda om Citys flaks påvirker ingen.

«Stå opp for mesterne» står det på veggen i Uniteds Megastore, og Old Traffords speaker ønsker fortsatt velkommen til «the home of Britain’s greatest football club».

Slik er det ikke lenger. Maktbalansen skiftet for en tid tilbake. Denne anledningen bare bekreftet det faktum.

Henry Winter, The Times

City heldige? City var uheldige som ikke vant med mer.

Tap for Manchester United på Old Trafford skjer bare «once in a blue moon», så det måtte bli Manchester City som gjorde det mot dem igjen. José Mourinhos lag hadde ikke tapt her siden Pep Guardiolas lag beseiret dem for 15 måneder siden, også da 2-1, men det skulle virkelig ha vært mer [denne gangen]. City var best på alle områder.

Etter et tap som ødela Uniteds håp om å overgå klubbrekorden på 40 kamper uten tap hjemme som ble satt av Matt Busbys lag på midten på sekstitallet, så fortalte Mourinho Sky at han følte at City var heldige. Dette var enten en typisk Mourinho-avledningsmanøver, et forsøk på å få overskriftene til å handle om noe annet enn hans negative kampplan, eller alarmerende tegn på vrangforestillinger.

BARE EN AVLEDNINGSMANØVER: Det tror Henry Winter om Mourinhos kommentarer.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Spillerbørs:

 • David de Gea 7
 • Antonio Valencia 6
 • Chris Smalling 6
 • Marcos Rojo 6
 • Ashley Young 5
 • Ander Herrera 5
 • Nemanja Matic 5
 • Jesse Lingard 4
 • Marcus Rashford 6
 • Anthony Martial 5
 • Romelu Lukaku 2
 • Victor Lindelöf 6
 • Zlatan Ibrahimovic 5
 • Juan Mata 6
SLAKTES: Romelu Lukaku får karakteren 2 av lokalavisa etter å ha bommet både defensivt og offensivt.