malfeiring270322

United vant 3-1 på Old Trafford

Dagen startet vanskelig for Manchester United, med et tidlig baklengsmål og litt nervøst spill, men det ble en fin dag på Old Trafford til slutt likevel.

Først utlignet Alessia Russo, før Katie Zelem scoret på straffespark noen minutter ut i andreomgangen. Mot slutten av oppgjøret scoret Russo sitt andre mål, og United vant 3-1.

Det offisielle tilskuertallet på Old Trafford var 20 241, men det skal ifølge flere journalister ha både sett og hørt ut som om det var flere enn det til stede.

Manchester United Women v Everton Women - Barclays FA Women's Super League
JUBEL: Tomålsscorer Alessia Russo jubler sammen med Leah Galton, Kirsty Hanson, Maria Thorisdottir og Jade Moore.

Marerittstart for United

United måtte gjøre endringer i forsvaret igjen, siden Diane Caldwell gikk glipp av kampen med skade.

I forrige kamp dannet Caldwell og kaptein Katie Zelem stopperduo, denne gangen var det midtbanespiller Hayley Ladd (tilbake fra skade) og Maria Thorisdottir (tilbake etter sykdom).

Det ble ingen enkel start for forsvaret, for allerede i kampens fjerde minutt ble Claire Emslie spilt gjennom bak United-forsvaret, og hun satte ballen kaldt i mål bak Mary Earps.

Det stod 0-1 på Old Trafford.

emsliemal270322
HER TOK EVERTON LEDELSEN: Mary Earps klarer ikke å stoppe Emslies skudd.

Russo stanget inn utligningen

United fremstod litt nervøse både før og etter Everton-målet, men begynte gradvis å ta over mer og mer, og etter hvert kom sjansene også.

Alessia Russo skapte tidvis problemer for Everton, og med litt over ti minutter igjen av omgangen så scoret hun Uniteds utligningsmål.

Ona Batlle spilte seg fint til innleggsposisjon ved å spille vegg med Jackie Groenen, og Batlles innlegg var godt. Russo steg til værs godt over Everton-forsvarerne, og headingen hennes havnet i gjestenes nettmasker. Russo har hatt noen gode headinger de siste månedene, og det var fullt fortjent at hun scoret utligningen. At hun gikk glipp av fjorårets Old Trafford-kamp med skade gjorde det nok ekstra deilig for Russo.

Det stod 1-1 til pause.

United straffet Everton

I starten av andreomgangen var det bare ett lag på banen. Ikke bokstavelig talt, riktignok, for innimellom kunne vi se noen blåkledde der også, men United dominerte totalt.

Ella Toone hadde en stor sjanse til å gi United ledelsen, men heldigvis kom målet noen minutter senere.

Ona Batlle rykket seg fri på høyresiden, og slo lavt inn i feltet. Lucy Graham hadde en litt dårlig ballberøring, og Martha Thomas snek seg foran henne og ble lagt i bakken av Everton-kapteinen. Dommeren pekte korrekt nok på straffemerket.

Katie Zelem tok straffesparket, sendte keeper feil vei og ballen i mål, og United ledet endelig på Old Trafford.

zelemstraffe270322
SCORET PÅ STRAFFE: Kaptein Katie Zelem.

Snytt for 3-1 – men så kom 3-1 likevel

Om dommerne traff med straffesparket, så bommet i alle fall assistentdommeren fullstendig da Martha Thomas litt senere satte ballen i mål og det hele ble avvinket for offside. Lucy Graham opphevet offsiden, så United ble altså snytt for 3-1-scoring.

Kommentator omtalte avgjørelsen som «streng» etter å ha sett reprisen, noe som må sies å være en oppvisning i diplomati.

I det 84. minutt kom uansett den viktige 3-1-scoringen.

Katie Zelem slo et godt hjørnespark, og Alessia Russo var igjen ustoppelig i motstandernes boks. Hun headet inn sitt andre for dagen, og dermed Uniteds tredje mål.

I tillegg til å sikre United seieren, så er det også bra for målforskjellen, som potensielt kan bli avgjørende i kampen om en Champions League-plass. City spiller ikke denne helga fordi motstander Birmingham fikk innvilget sitt ønske om utsettelse som følge av en rekke med covid-tilfeller.

Se Uniteds terminliste her, og tabellen her.

OMRINGET AV EVERTON-SPILLERE: Men Alessia Russo stanget inn 3-1-scoringen likevel noen minutter før slutt.

Manchester United 3–1 (1-1) Everton

The FA Women’s Super League
Old Trafford
Tilskuere: 20.241

Mål: 0-1 Claire Emslie (4.), 1-1 Alessia Russo (35.), 2-1 Katie Zelem (str. 54.), 3-1 Alessia Russo (84.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Hayley Ladd, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem (C), Jackie Groenen (Jade Moore, 83.) – Martha Thomas (Kirsty Hanson, 72.), Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 89.), Leah Galton – Alessia Russo (Signe Bruun, 89.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Carrie Jones.

1: Kampen er i gang på Old Trafford!

4: MÅL. Everton tar ledelsen. Claire Emslie spilles gjennom, og hun er kald alene med Mary Earps. Marerittstart!

9: Russo vinner ballen høyt, og skyter fra distanse, men skuddet er ikke godt nok. Var kanskje feil avgjørelse å skyte der i utgangspunktet.

13: United fremstår noe nervøse. Mulig det er det faktum at de spiller på Old Trafford (fremfor flere folk enn de er vant til) som gjør det. Det gjøres litt for mange enkle feil.

14: Gult kort på Maria Thorisdottir. Ingen grunn til å klage på den, siden hun holdt igjen Toni Duggan der for å unngå å bli fraløpt.

16: Mary Earps måtte få litt behandling, men er nå tilbake i aksjon.

19: Emslie med et lavt langskudd, men Earps er nede og tar den uten problemer.

21: God sjanse for United etter et hjørnespark, men Everton-keeperen og Everton-forsvaret får etter hvert kontroll over situasjonen.

23: Godt United-spill hvor Galton får spilt gjennom Toone, som slår ballen inn fremfor mål, men der er det flere Everton-spillere enn United-spillere. Kunne blitt en farlig situasjon!

25: Livsfarlig hjørnespark fra Zelem, men Everton vinner duellen fremfor mål.

30: Russo får frispark mot seg inne i Evertons straffefelt, men på reprisen så det ut som om Everton-spilleren falt på egen hånd, og at det var hun som felte Russo mer enn omvendt. Skulle det heller vært straffespark, tro? Eller kanskje undertegnede rett og slett så feil.

33: United er klart best her, men fremstår litt sårbare defensivt. Kanskje ikke så rart med enda en ny forsvarskonstellasjon.

35: MÅL! Alessia Russo! Header inn 1-1 etter nydelig innlegg av Ona Batlle, som spilte godt sammen med Jackie Groenen der.

38: Zelem slår frispark inn i feltet, men Everton-keeperen får bokset ballen bort fra farlig sone.

43: Izzy Christiansen, som har en bakgrunn fra United-akademiet, får en stor sjanse for bortelaget. Skyter heldigvis over.

45+1: Det er lagt til to minutter. Burde vel fort vært tre-fire, i alle fall.

PAUSE. Manchester United 1-1 Everton.

46: Andre omgang er i gang. United raskt i angrep, og målscorer Russo slår lavt inn fremfor mål, men keeper kommer ut og tar ballen.

48: Gult kort på Gabby George etter å ha stoppet en Leah Galton i full fart på vei fremover.

50: Imponerende av Martha Thomas ute på høyresiden, og hun slår farlig inn fremfor mål, men Ella Toone skyter langt over. Det der var en sånn typisk sjanse som enten ville bli mål eller ville ende med totalbom. Dessverre ble det det sistnevnte.

52: United presser høyt, og dominerer totalt her nå.

53: Straffe til United! Martha Thomas som blir felt. Korrekt straffespark! Og det kom etter godt arbeid av Ona Batlle like før.

54: MÅL! Katie Zelem sender keeper feil vei, og United leder på Old Trafford.

62: United setter ballen i mål etter dødball, men assistentdommer vinker for offside. Fullstendig feil! Sikkert minst en meter ifra å være offside.Der ble nok Martha Thomas snytt for en scoring.

71: Innlegg fra Thomas, men Galton når ikke helt opp.

72: BYTTE: Martha Thomas erstattes av Kirsty Hanson.

73: Emslie med skuddforsøk, men denne gangen havner ballen på riktig side av stengene – for United.

75: Toone spilles gjennom, og er i ferd med å runde keeper, men assistentdommeren vinker med flagget igjen. Så først riktig ut, men ganske vanskelig å si etter å ha sett reprisen. Uansett ingen enorm dommertabbe av den typen som hindret United-mål for snart et kvarter siden.

83: BYTTE: Jade Moore erstatter Jackie Groenen. Moores første hjemmekamp blir altså på Old Trafford!

84: MÅL! Alessia Russo header inn sitt andre! Denne gangen rett fra et Zelem-hjørnespark. 3-1!

87: Kirsty Hanson legges i bakken, men dommeren vinker det bort. Mon tro om Russo ville fått ta straffesparket om dommeren hadde pekt på straffemerket?

89: BYTTER: Vilde Bøe Risa og Signe Bruun kommer inn for Ella Toone og Alessia Russo.

89: Alessia Russo kåres i samme slengen til banens beste spiller.

90+1: Det legges til fem minutter. Nå må United jage 4-1! Målforskjellen kan bli helt avgjørende ved sesongslutt.

90+4: Bruun prøver seg med en volley fra 40 meter! Keeper får slått den unna. Tenk om den hadde gått inn.

SLUTT! Manchester United 3-1 Everton.