– Det er en enormt stor ære

Jesse Lingard leder laget som kaptein mot Astana.

dette intervjuet bekreftet Ole Gunnar Solskjær at Jesse Lingard er Uniteds kaptein mot Astana.

– Jesse kommer til å være kaptein. Han er en veldig god karakter i denne gruppa. Han har hatt sine utfordringer de siste månedene, men han er på vei tilbake nå, sa Solskjær.

GIR LINGARD ANSVAR: Ole Gunnar Solskjær.

Lingard selv er naturlig nok også veldig fornøyd med å ha fått kapteinsvervet for denne kampen.

– Det er en enormt stor ære. Jeg sa i starten av sesongen at jeg ønsker å være mer en ledertype som person, på og utenfor banen, siden jeg er en av de eldre spillerne på laget. Dette er det perfekte tidspunktet for å vise det, sier Lingard til MUTV.

– Jeg har vært mye rundt unggutta, og en må lede an, sette et eksempel og være en rollemodell, og jeg vil prøve å gjøre det.

– Jeg kjenner dem ut og inn, og de trener med oss stort sett hver dag. Du ser talentet hver dag, og forhåpentligvis kan de vise det utpå banen.

STARTET BRA: Jesse Lingard gjorde det ganske godt helt i starten under Solskjær, men har hatt et vanskelig 2019. Målet hans mot Arsenal i januar var forrige gang han kom på scoringslista.

United har kvalifisert seg fra gruppespillet, men resultatet påvirker sjansene våre til å sikre oss førsteplassen i gruppa.

Det er om å gjøre å holde AZ bak seg i gruppa.

I tillegg mener Lingard at mentaliteten i gruppa uansett bør være at United skal vinne kampen.

– Jeg vet at vi allerede har avansert [fra gruppespillet], men for innstillingens del trenger vi å vinne kampen, og det er slik vi kommer til å forberede oss på det.

Den sjette kapteinen

Ashley Young er Uniteds kaptein, men spiller naturlig nok ikke alle kampene, siden han i utgangspunktet ikke er i førsteelleveren.

Vi har til sammen hatt fem som har startet kamper som kaptein denne sesongen, nemlig følgende spillere:

  • Ashley Young
  • David de Gea
  • Nemanja Matic (én kamp, mot Astana på hjemmebane)
  • Axel Tuanzebe (én kamp, mot Rochdale på hjemmebane)
  • Harry Maguire
LEDET LAGET: Axel Tuanzebe var kanskje manges favoritt til å få kapteinsbindet igjen her, siden Lingard også var på laget da Tuanzebe ledet laget ut mot Rochdale.