Derfor vil ikke Solskjær høre snakk om at sesongavslutningen er enkel

På den åpne delen av pressekonferansen røpet Ole Gunnar Solskjær blant annet at Angel Gomes trolig er ferdig i United, et tema han også var innom i den lukkede delen av pressekonferansen da han ble spurt om grunnen til at Gomes ikke har signert kontrakten.

– Dere kan spørre Angel om hvorfor han ikke har signert – eller, hvorfor han ikke har signert hittil. Jeg vet ikke hvordan samtalene er bak kulissene. Angel er en herlig gutt. Det er selvsagt folk rundt ham som gir ham råd om å gjøre ulike ting.

– Hvis han ikke signerer så ønsker jeg Angel lykke til, og jeg kommer til å følge karrieren hans. Hvis han signerer [en ny kontrakt] med oss, «let’s kick on.»

Mye i denne delen av pressekonferansen handlet ellers om spissene, men det ble også tid til noen spørsmål om sesongavslutningen.

Kampene som gjenstår for United:

  • Brighton & Hove Albion (B)
  • Bournemouth (H)
  • Aston Villa (B)
  • Southampton (H)
  • Crystal Palace (B)
  • West Ham United (H)
  • Leicester City (B)

Det har blitt hevdet at det kan tale til Uniteds fordel at United møter lag lenger nede på tabellen, og Rob Dawson fra ESPN påpekte også dette for Solskjær.

United-sjefen påpekte at United uansett skal spille mot alle lag to ganger, og ga uttrykk for at det faktisk kan være en ulempe at en møter disse lagene nå fremover.

– Vi har [igjen] mange kamper mot lag som vil ha mye å spille for, noe som ikke gir en enkel innspurt. Jeg ville aldri i Premier League ha sagt at dette er en enkel kamp. Absolutt ingen sjanse for det. Vi må bare fokusere på én kamp om gangen, og å vinne denne slik at vi kan gå inn i neste kamp med mer selvtillit.

VANSKELIG: Det er ikke alltid kampene mot lagene nederst på tabellen blir de enkleste.

Solskjær vil ha et lag med selvtillit, men ikke på den måten at en blir selvgode og selvtilfredse.

– Selvtilfredshet sparker deg til et sted hvor en ikke ønsker å bli sparket til i fotballen, og alle kamper er vanskelige.

Han viste til Uniteds resultater tidligere denne sesongen (og tidligere sesonger) mot lagene vi har igjen som enda en grunn til at en ikke kan ta lett på dette.

– Vi har tapt de siste to gangene vi har reist til Brighton [begge under Mourinho, red.anm.], vi har Bournemouth som vi tapte mot, vi har Aston Villa som vi spilte uavgjort mot på hjemmebane. Vi har Palace som vi tapte mot hjemme, vi har West Ham som vi tapte mot. Vi har Leicester, som er et veldig godt lag. Alle de kampene der er kamper hvor vi har et poeng å bevise.

Den ene kampen Solskjær ikke nevnte i farten var Southampton, som United spilte uavgjort mot på bortebane i august.

Vi tok åtte poeng mot disse sju lagene før jul, med seiere mot Brighton og Leicester, uavgjort mot Southampton og Villa, og tap mot Palace, West Ham og Bournemouth. En lignende poengfangst i sesonginnspurten vil neppe gi Champions League-plass.