– Jeg har alltid hatt tro på spissene vi har i klubben

På den åpne delen av pressekonferansen røpet Ole Gunnar Solskjær blant annet at Angel Gomes trolig er ferdig i United.

På den lukkede delen ble spissene et viktig tema, men aller først ble nordmannen spurt om laget var kapabelt til å gå hele sesongavslutningen uten tap, etter 14 kamper på rad uten tap.

– Jeg har alltid sagt at ethvert Manchester United-lag bør gå inn i enhver kamp, mot enhver motstander, og tro at en kan vinne. Så det korte svaret er ja, men det lange svaret er at det handler om mer enn det.

– Det er forskjellige ting som kan spille en rolle i en slik rekke, men vi håper å forlenge den, og ønsker at den blir så lang som mulig. Vi må bare ta én kamp om gangen, og vi vet at det er kamper hver andre eller tredje dag, så vi trenger stallen, og alle må spille en rolle. Vi er strålende fornøyd med hvordan ting går for øyeblikket.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Brighton

LANG, LANG REKKE: Norwich-kampen var Uniteds 14. på rad uten tap.

Solskjær ble videre spurt om det gleder ham ekstra ekstra å se Rashford, Martial og Greenwood blomstre etter å ha fått tillit.

– Jeg har alltid hatt tro på spissene vi har i klubben – Mason, Marcus og Anthony blir bedre av å få tillit. De er gode gutter å slå av en prat med, og de vet at jeg har tillit til dem, og at jeg ønsker det beste for dem, men de vet også at jeg må ta avgjørelser til lagets og klubbens beste. Men de har alle tatt ansvar på ulike tidspunkt av sesongen, og jeg er strålende fornøyd med dem alle.

– Men nei, det gir meg ikke noen personlig tilfredshet, for jeg tok en avgjørelse som jeg mente var riktig for klubben ganske tidlig om at det var riktig å gi disse spillerne en mulighet, og så har Odion kommet inn og hjulpet oss, sa Solskjær.

Som oppfølgingsspørsmål lurte Paul Hirst (The Times) på om Solskjær føler at avgjørelsen om å selge Romelu Lukaku er ytterligere rettferdiggjort av dette.

– Du vet, Romelu er en veldig god målscorer, han vil score mål for ethvert lag han spiller for. Tiden var inne for å bevege seg videre for ham, og å jage andre drømmer han hadde. For oss som gruppe var det riktig å la spissene våre få kjenne på den tilliten, og på de kravene det fører med seg når du skal spille nesten hver kamp, når du spiller 2-3-4-5-6-7 kamper på rad, og du skal prestere. Det er slik du kan komme til et annet nivå.

– Alle tre vi har snakket om [Rashford, Martial og Greenwood] har hatt en god utvikling denne sesongen, men alle tre kan bli  mye bedre. Jeg venter fortsatt på å se dem blomstre, for det er fortsatt deler av spillet hvor de må bli bedre.

KAN FORTSATT BLI MYE BEDRE: Uniteds unge angripere, her representert ved Mason Greenwood og hat trick-helt Anthony Martial.

På spørsmål om dette betyr at Solskjær ikke føler han trenger å signere flere spisser, så var uansett Solskjær tydelig.

– En trenger konkurranse om plassene i Manchester United. Om du tror du har en gudegitt rett til å spille hver kamp og at du gjør det så godt at vi ikke kommer til å se etter spillere som kan erstatte deg, så er du på feil sted.

– Jeg har vært her i United i så mange år som spiss selv, og Teddy Sheringham kom inn, Dwight Yorke kom inn, Ruud van Nistelrooy kom inn, Wayne Rooney kom inn… Vi må alltid prøve å bli bedre, og om de ikke blir bedre, så må vi kanskje se et annet sted. For vi må bli bedre, vi er altfor langt unna hvor vi trenger og ønsker å være.

MANGE KONKURRENTER: Det skal ikke være enkelt å komme inn i elleveren til Manchester United, mener Ole Gunnar Solskjær – som vet mer enn de fleste hvordan det er med konkurranse om plassen.