– Jeg kjenner ham og vet han er en leder

Her kan du lese hva Ole Gunnar Solskjær sa på den sperrede delen av torsdagens pressekonferanse.

Pressekonferansene før kampene deles alltid i to, slik at de engelske tabloidavisene skal få noe innhold som ikke er delt over hele verden med en gang.

Her kan du lese hva Solskjær sa i den åpne delen av pressekonferansen torsdag, og her kan du lese hva han sa til MUTV om skadesituasjonen.

Sent torsdag kveld, klokka 23.30 skandinavisk tid, ble så del to av pressekonferansen tilgjengelig.

Der ble United-manageren spurt mye om Paul Pogba og kapteinsrollen – siden José Mourinho tok fra ham kapteinsbindet tidlig i sesongen.

Pogba startet jo sesongen som kaptein, men endte i konflikt med Mourinho og ble fratatt kapteinsbindet i forbindelse med ligacupkampen mot Derby i september.

Antonio Valencia har hele tiden vært klubbens offisielle kaptein, men Solskjær snakket om Ashley Young som den reelle kapteinen – siden Valencia sliter med fysikken og Young nå har den kapteinsrollen som Pogba startet sesongen med.

– Men han (Paul Pogba) er definitivt en kapteinstype. Jeg kjenner ham, og jeg vet at han er en leder. Han har personlighet, han påvirker de rundt seg, som vi har sett på videoene fra Frankrike. Han bryr seg, og han ønsker å oppleve suksess.

Pogbas inspirasjonstale til lagkameratene før VM-finalen:

– Han vet også at han ikke kan lykkes alene. Det er et lagspill, og han er en fyr som gir så mye bra når han trives, fortsetter Solskjær.

– Det finnes ulike typer kapteiner. Eric (Cantona), da jeg kom, ledet ved eksempel. Så Keane og deretter Gary som var annerledes, mer vokal. Giggsy sa ikke mye, men da han sa noe så lyttet du.

– Som kaptein handler det om å sette standarden, å være en kulturbærer. Eric var den store da Class of 92 kom gjennom. Så hadde vi Steve Bruce og Bryan Robson. Det handler om personligheter, å sette standarden for resten.

– Nå er det Ashley som er kaptein. Han høres mer ut som Rio og Gary og den gjengen.

 

– Så du en kaptein i Paul da han var 17?

– Du så personligheten hans. Han elsker fotballen og livet, og når han samtidig presterer så blir det en bra kombinasjon, sier Solskjær.

Som ikke bryr seg noe om Pogbas dansing og påfunn i sosiale medier.

– Det er en del av den verdenen vi nå lever i. Det er samfunnet, det er hva ungene er vant til. Jeg er ikke vant til det, men de er det. Det er imidlertid bare positivt, han legger bare ut gode meldinger, det har jeg ingen problemer med.

– Vi har visse regler, men det handler mest om sunn fornuft, sier han.

Solskjær var selv kaptein for Norge og United noen ganger, men påpeker at han ikke tenker tilbake på seg selv som en kapteinstype.

– Nei, jeg sier ikke til ungene mine at jeg var kaptein for Norge og United, sier han.

Og så håper han at United igjen ender i en like sterk rivalisering som det pleide å være med Arsenal.

– Arsenal før var spesielt, men vi håper å få det samme mot City eller Liverpool – som nå er to veldig gode fotballag, to lag som leverte en fantastisk kamp mot hverandre forrige måned. Men vi får se hvor lenge det varer. Arsenal – United varte jo til José (Mourinho) kom til Chelsea, sa Solskjær.