– Forhåpentligvis har vi noen gode nyheter de kommende ukene

Solskjær om FA-cupen, skader og kontraktssituasjonen til noen av Uniteds nøkkelspillere.

Det er dagen før kamp, og dermed var det også tid for pressekonferanse.

Som vanlig tok Solskjær imot journalistene tidlig, i motsetning til Mourinho som ofte gjennomførte pressekonferansene på ettermiddagen.

Det første spørsmålet handlet om den forferdelige situasjonen med Cardiffs rekordkjøp Emiliano Sala, som er antatt omkommet.

– Det er tragiske, tragiske nyheter, og du vet når du våkner og håper å lese gode nyheter, men jo lenger tid det går, jo mindre sannsynlig er det. Det er bare tragisk for gutten, for familien selvsagt, og alle som er involverte. Det er en av de tingene du ikke tror skal skje i 2019. Vi bare fortsetter å håpe og be for noen gode nyheter.

LES OGSÅ: Skadeoppdatering og Sánchez-uttalelser fra Solskjær i MUTV-intervju

Så var det over til United-relaterte spørsmål, og det første av de var om Solskjær hadde noe nytt å si om kontraktssituasjonen til spillere som De Gea, Martial og Mata.

– Jeg tror klubben gjør fremskritt, ja. Jeg lar de riktige folkene ta seg av det, så jeg vet ikke hvor langt vi er fra det, men forhåpentligvis kan vi ha noen gode nyheter de kommende ukene.

Det sies at Arsenal ønsket seg Eric Bailly. Vet du noe om det?

– Jeg er ikke overrasket om de gjør det, for å si det slik! Men det vil alltid være spekulasjoner, så det er ikke noe overraskende.

Nå har dere en stor cupkamp, og så en ligakamp rett etter der…

– Det er ikke rett etterpå, vi har massevis av tid!

Jaja, fire dager! Prioriterer du? 

– Du trenger egentlig ikke å prioritere, for… eller, jeg har en stor og sterk stall uansett. Det vil selvsagt bli en eller to endringer, men det er ikke slik at du prioriterer en kamp fremfor den andre. Du prioriterer alltid den neste kampen. Så nå er morgendagens kamp hovedprioritet, og så har vi lørdag, søndag og mandag, så massevis av tid til å bli klare igjen til Burnley [som vi møter tirsdag kveld, red.anm.].

Både Arsenal og United har vel innsett at det ikke er lett å erstatte en manager en har hatt lenge?

– Nei, Arsene Wenger og sjefen er selvsagt de to lengstvarende managerne i min æra, og de var fantastiske. En institusjon i hver sin klubb. Det vil ta tid. Da han var i Sevilla så slo de oss, vi møtte Sevilla med Molde, og jeg hadde gleden av å møte ham på forhånd. Jeg tror de har gjort en veldig god signering der. Taktisk er han veldig god, med mye energi. Jeg vet ikke hva slags lag han kommer til å bruke, for han har mange forskjellige taktikker han kan komme med. Så ja, jeg tror de har gjort en veldig god signering.

Hvordan vil du beskrive egne opplevelser med United-Arsenal-rivaliseringen opp gjennom årene?

– Fantastisk. Det var den ene store rivaliseringen på fotballfronten i de årene jeg spilte, det handlet alltid om oss to. De var de næreste rivalene. De vant dobbelen, vi vant trippelen. Vi hadde et stort lag, men de hadde også et veldig godt lag, med blant annet den berømte bakre fireren med David Seaman – som jeg tror jeg bare scoret én gang mot – bakerst. Og så med de franske spillerne – Henry, Vieira, Pires, Petit… Det var store kamper du så frem til. Jeg møtte dem noen ganger i FA-cupen! Jeg tror jeg har den beste statistikken der. Jeg tror jeg vant to semifinaler, men vi tapte 0-2 hjemme et år [februar 2003, red.anm.]. Det var noen heftige taklinger mellom de to lagene. Fantastiske kamper.

Du spilte jo den semifinalen i 1999 som Giggs avgjorde. Det er faktisk 20 år i dag siden du avgjorde mot Liverpool på Anfield [det var på Old Trafford, red.anm.] tidligere i sesongen som startet ferden mot det. Når det gjelder dine personlige høydepunkter, så har du noen vinnermedaljer, men det vil være det største øyeblikket, eller er det Arsenal-kampene som utmerker seg?

– Jeg tror semifinalen i 1999… det er en så viktig kamp, og da Peter reddet det straffesparket fra Dennis Bergkamp, så ga det oss fordelen, og vi endte med å vinne trippelen. Hvis Bergkamp hadde scoret, så ville nok de vunnet dobbelen. Det er så små marginene er, og jeg tror det er det øyeblikket som utmerker seg mest for meg. Jeg var byttet ut, så jeg så Giggs’ mål fra sidelinjen – fantastisk øyeblikk. Så jeg tror det er høydepunktet fra FA-cupen, bortsett fra det å gå ut på banen på Wembley i 1999. Det var et stolt øyeblikk for meg. Når du vokser opp i Norge, så er det alltid den siste kampen, og den ble alltid sendt live på TV, og jeg husker fortsatt Norman Whitesides skruskudd etter at Kevin Moran hadde blitt utvist. Det [FA-cupfinalen] var den ene kampen [vi i Norge] visste at vi ville se.

Om hvordan han håndterer situasjonen med Molde, og følger med der:

– Planen er selvsagt å reise tilbake dit. Jeg så deler av den første treningskampen mot CSKA Moskva, men min jobb nå er å forbedre laget her, ta en kamp av gangen og hjelpe og jobbe med spillerne her, så… Det er ikke så veldig vanskelig, for det er 24 timer i døgnet, så en kan bruke 10-15 minutter på å snakke med dem hjemme.

Om skadesituasjonen:

– Ja, Shaw ble syk kvelden før, men han prøvde å varme opp. Smalling har startet trening igjen, så det er bare Rojo og Fellaini jeg ikke kan ta i bruk i denne kampen.

[Solskjær sa mer om skadesituasjonen i et MUTV-intervju. Les mer her.]

Om Paul Scholes som mulig manager, og støtten fra Class of ’92:

– Det er lettere å snakke høyt om du ikke har en [manager]jobb selv! Det vil være veldig bra om Scholes får en managerjobb. Han er en folk vil ha lyst til å lære av. Jeg har spilt med dem [Class of’92] i så mange år, og jeg gjør bare min del av hvordan jeg føler at jeg kan hjelpe til her.

Så var det slutt på den åpne delen av pressekonferansen. Sitatene fra del 2 av pressekonferansen kommer sent torsdag kveld.