Derfor hentet han Edinson Cavani

På del to av pressekonferansen ble karakterstyrke, personlighet og erfaring noen av temaene som ble tatt opp.

Samuel Luckhurst var interessert i å høre hva Ole Gunnar Solskjær hadde å si om Scott McTominays karakterstyrke nå etter at han slo tilbake etter en markeringssvikt mot Serbia, og endte opp med å score et av straffesparkene som sendte Skottland til EM.

I United hadde McTominay en vanskelig start, før han etter hvert hevet seg mye.

– Scott har mye karakterstyrke, en herlig personlighet, det har han vist opp gjennom i akademiet. Det har skint gjennom, og det er derfor han er her nå. Han har måttet kjempe, og han har spilt i ulike posisjoner. Han har lært faget, og gått gradene, og nå har han blitt en viktig spiller for oss. Den fine tingen er at hvis jeg vil bruker han som midtspiss, så spiller han midtspiss. Hvis Skottland [trenger] å bruke ham som midtstopper, så spiller han midtstopper. Hvis jeg spør ham om å spille offensiv midtbane, så gjør han det.

– Det du ser, er det du får av ham. Han gir alt for seg selv, familien sin og selvsagt for klubben sin og landet sitt. En topp profesjonell som en bare ønsker det beste for, og hans fotballkvaliteter har blitt mye bedre også.

– Trenger erfaring også

Mirrors David McDonnell lurte på hvilken rolle Edinson Cavani kan spille i dette United-laget siden det er det yngste laget i Premier League.

– Edinson har selvsagt opplevd alt i fotballen, men utfordringen med Edinson og for eksempel Brandon og Mason er selvsagt språkbarrieren. Edinson snakker egentlig ikke så mye engelsk ennå, han lærer det, men de kan se hans engasjement og vilje hver dag på trening.

– I en stall trenger en en miks av rutinerte spillere og unggutter. I vår stall har vi noen herlige rollemodeller i Juan, Nemanja, David, Edinson… De som er over 30. Vi har ikke mange av dem, men de er veldig viktige! Jeg liker ungdommer, jeg liker entusiasme og lidenskap, men en trenger erfaring også, og det er derfor vi hentet inn Edinson Cavani.

IKKE SÅ GOD I ENGELSK ENNÅ: Men Solskjær tror Edinson Cavani kan være til god nytte med erfaringen og innstillingen sin likevel.

Solskjær snakket også om viktigheten av å snakke om hva en kan gjøre med demensproblematikken som har blitt et stort samtaleemne i England igjen i det siste, med dødsfallet til Nobby Stiles (som var rammet av demens) og demensdiagnosen til Sir Bobby Charlton. Solskjær sa blant annet at han tror det er en god idé å slutte med headinger på trening for barn.

– Pogba har ikke vært fornøyd med prestasjonene sine

Paul Pogba, og Didier Deschamps-kommentarene om ham, ble et samtaletema i den åpne delen av pressekonferansen. I del to av pressekonferansen ville Neil Custis høre om det var plagsomt med slike kommentarer (som fra Deschamps) siden spørsmålet alltid vil ende opp tilbake hos Solskjær.

– Vi får alltid spørsmål, og vi prøver å svare så godt vi kan. Jeg tror pressen noen ganger gjør mer ut av det, og folk hjemme som ikke har hele intervjuet gjør mer ut av det også. Vi er alle erfarne nok til å prøve å unngå store overskrifter. Jeg snakket med Paul i dag om det, faktisk, og selvsagt er han ikke fornøyd når han ikke spiller, eller når han ikke spiller veldig godt. Han har ikke vært fornøyd med prestasjonene sine.

– Han spiller i den samme posisjonen for Frankrike som han har gjort for oss, så det er ikke et annerledes scenario. Det handler om å få momentum og rytme, og som jeg sa tidligere så følte han seg veldig sterk på slutten mot Portugal, og på enden av kampen mot Sverige, noe som er naturlig siden han har hatt COVID, og trengte tid. Men det er det samme for alle spillerne våre – de ser sterkere ut, og er i bedre form.

PÅ VEI MOT BEDRE FORM: Paul Pogba.

Paul Pogbas kommentarer om den gode stemningen på landslaget ble av noen tolket som kritikk mot stemningen i United, selv om det viste seg at gjengivelsen fra bl.a. Fabrizio Romano ikke stemte med det Pogba faktisk hadde sagt, som var en mer generell kommentar om det å samles på landslaget. Solskjær ga uttrykk for at han forstod godt hva Pogba mente.

– Jeg husker selv at da jeg kom til Norge og skulle spille for landslaget, og fikk se kameratene mine som jeg hadde vokst opp med, og spilt på klubblag med [tidligere], selvsagt er det fint å møte dem! Det sosiale livet nå er ikke det samme, så en er selvsagt glad for å se vennene sine igjen.

Neil Custis lurte på hva Pogbas beste posisjon egentlig er.

– Det er alltid diskusjoner rundt spillere som kan spille i ulike posisjoner, fordi de kan gjøre så mye forskjellig. Det samme gjelder Scott, hva er hans beste posisjon? Skottland bruker som ham som midtstopper, jeg bruker ham mer som en av to mer defensive midtbanespillere. Bruno kan spille i mange posisjoner. Marcus – er han best på venstre eller i midten? Det samme med Anthony. Paul er det samme. Han kan utføre rollen, og han har kvalitetene til å gjøre mange ting. Det er lagets balanse i elleveren en velger som er nøkkelen.

– Noen ganger er det som en høy åtter, noen ganger er det som en tier, noen ganger inn fra venstre i en diamant, noen ganger som en av to – han kan gjøre alt. Og jo bedre form han kommer i nå, jo mer kan han gjøre.

Vi kommer tilbake med mer fra del to av pressekonferansen.

TROR DET ER MER I VENTE FRA POGBA FREMOVER: Ole Gunnar Solskjær.