– Den komplette spiller

Wayne Rooney kan bli den komplette fotballspiller om han bare begynner å sette målsjanser på mer regulær basis. Det mener den engelske landslagssjefen, italieneren Fabio Capello.

61-åringen, som allerede har øremerket Rooney som en fremtidig landslagskaptein, sier at United-stjernen er nødt til å sette flere scoringssjanser enn han allerede gjør. Når det skjer vil scouseren, etter landslagssjefens mening, ha tilegnet seg alt som behøves for å bli den internasjonale stjernen han utvilsomt har potensial til å bli.

"Han er dyktig i alle spillets faser, men har litt å gå på i forhold til omsetting av scoringssjanser," sier den erfarne treneren, men legger til at han samtidig er overbevist om at det vil endre seg med tiden.

Kapteinsemne

Capello valgte Rio Ferdinand som landslagskaptein til privatlandskampen mot Frankrike for tre uker siden, men har sagt at han ønsker å la flere få forsøke seg før avgjørelsen tas om hvem som skal lede det engelske landslaget under kvalifiseringsspillet til VM i Sør-Afrika i 2010.

Det er ingen hemmelighet at Rooney regnes som en fremtidig kandidat til jobben, men om vil tolker Capello rett må scouseren vente ennå en stund før han kan regne med å få prøve seg. Det er i hvert fall lite i italienerens uttalelser som tyder på at Rooney vil få muligheten allerede mot USA på Wembley i neste måned, slik en del medier har spekulert i.

"Jeg har ikke bestemt meg for hvem som skal få oppgaven, men Rooney er veldig ung. Han er utvilsomt en ledertype og et godt eksempel til etterfølgelse på fotballbanen, men som sagt – han er veldig ung, og trenger nok litt mer tid for å skaffe seg erfaring og modnes. Han er Englands mest lovende unge fotballspiller, og det beste ved det hele er at han fortsatt har mye å gå på," sier mannen man håper skal føre "De tre løvene" til ære og berømmelse i Sør-Afrika om tre år.

Kilde: MEN