– De har alltid støttet meg – selv i mørke tider

Det har lenge vært klart at Antonio Valencia forlater United etter denne sesongen. Nå har kapteinen kommet med en avskjedshilsen.

– Det har betydd alt for meg. Akkurat nå har jeg en berg-og-dal-bane av følelser, åpner Valencia med i sin melding til United-fansen.

Han forlater United etter ti sesonger i klubben, der han blant annet har vært med på å vinne Premier League to ganger. Han vant også årets spiller i sesongen 2011/2012.

– Det er trist å forlate klubben hvor jeg har vunnet det man kan vinne. Jeg kommer til å savne de øyeblikkene. Jeg blir også lei meg når jeg tenker tilbake på noen av de tunge tapene jeg har vært med på her, sier Valencia.

KAPTEIN: Antonio Valencia har hatt på seg kapteinsbindet ved flere anledninger de siste sesongene. Her fra Celta Vigo i Europaligaen.

– Ønsker fansen alt godt

I sommer ble ecuadorianeren også utnevnt til kaptein av Jose Mourinho, men står kun med fem Premier League-kamper denne sesongen. Uansett er det ikke tvil om at Valencia har vært en av Uniteds mest stabile spillere mens han har vært i klubben.

– Jeg vil på vegne av meg selv og min familie takke supporterne for den enorme støtten de har gitt meg her. De har alltid vært der, selv i mine mørkeste perioder og når jeg har vært skadet.

– Jeg ønsker fansen alt godt i framtiden, og håper og tror at de kan få noe å feire med fremtidige lag – slik som de fortjener.

Det ble også bekreftet i dag at Ander Herrera forlater United etter sesongen. Mer kan du lese her.

Trekker fram hans første trofé

Det er ventet at Valencia skal få noen minutter på banen mot Cardiff søndag, for å få en verdig avskjed på Old Trafford. I så fall vil han ende karrieren sin i United med 431 kamper i den røde trøya. Han trekker selv fram ligacuptriumfen i 2010 som et høydepunkt.

– Mitt første trofé med United var Carling Cup (ligacupen) i 2010. Da hadde jeg allerede oppnådd det jeg drømte da jeg vokste opp i Ecuador. Hele den påfølgende måneden ble jeg hele tiden ringt av familie og venner som var fra seg av glede, siden de visste jeg hadde nådd barndomsdrømmen min, sier Valencia videre.

GODT MINNE: Antonio Valencia trekker fram denne triumfen som et av hans beste minner i United.

Hvor veien går videre vil ikke 33-åringen si noe om ennå.

– Jeg fokuserer på Copa America med Ecuador nå, samt min siste kamp på Old Trafford. Etter det vil jeg sette meg ned med familien min og rådgivere for å se på mulighetene. Jeg har lyst til å spille i to eller tre år til.