De Gea vraket, Lindelöf på scoringslisten

Slik gikk det i torsdagens landskamper.

Færøyene 0–4 Sverige

Sverige gikk opp på andreplass i gruppa etter å ha vunnet komfortabelt i Færøyene, samtidig som Romania altså ikke klarte å slå Spania.

Sverige gikk først opp i ledelsen 2-0 etter to scoringer av Alexander Isak, før vår mann Victor Lindelöf, la på til 3-0 med en halvvolley med høyrefoten. Til pause stod det 4-0, og det ble også sluttresultatet etter en kamp som etter hvert stoppet litt opp.

Søndag får svenskene besøk av Norge, som nå ligger på tredjeplass etter torsdagens seier mot Malta.

Romania 1–2 Spania

Spania har vunnet alle kampene hittil i EM-kvalifiseringen, og gjorde det også mot Romania selv om det ble spennende på slutten – en bra nyhet for Norge og Lindelöfs Sverige.

David de Gea startet EM-kvalifiseringen i buret for Spania, men har ikke imponert mye for Spania det siste året eller to. Som i de siste tre EM-kvalifiseringskampene, så måtte han innfinne seg med en plass på benken, mens Chelseas Kepa spilte for spanjolene.

Spania ledet 1-0 til pause etter et straffespark av Sergio Ramos, før Paco Alcácer noen minutter etter pausen doblet til 2-0. Etter rundt en time reduserte Florin Andone for Romania (så da holdt ikke De Gea-rival Kepa nullen, i det minste), og på slutten ble det litt spennende siden Spania fikk Diego Llorente utvist.

PÅ BENKEN: David de Gea.

Irland 1–1 Sveits

Irland har hatt en god start på EM-kvalifiseringen, og med seier mot Sveits ville det virkelig sett bra ut.

Slik gikk det ikke – etter 1-1 hjemme mot Sveits topper de fortsatt gruppa, men konkurrentene (Danmark og Sveits) kan ta dem igjen med seier i hengekampene.

Sveits tok ledelsen med litt over et kvarter igjen av kampen, men David McGoldrick utlignet for Irland ti minutter senere.

Kieran O’Hara fikk ikke uventet ikke noe spilletid – hvis han skal få debuten sin, så er det tirsdagens privatlandskamp mot Bulgaria som gjelder. Han var i alle fall på benken her.

PÅ BENKEN: Kieran O’Hara.

Nord-Irland 1-0 Luxembourg

Vi fulgte egentlig ikke denne kampen underveis, siden Ethan Galbraith var meldt å være i U21-troppen, men til denne privatlandskampen endte han opp på benken, og helt mot slutten av oppgjøret kom han inn og fikk sin landslagsdebut.

Dermed er det bare å gratulere Galbraith, som vanligvis spiller for Uniteds U23-lag.

LANDSLAGSDEBUT: Ethan Galbraith.

England U20 0–0 Nederland U20

Både Brandon Williams og Angel Gomes startet for U20-landslaget i denne U20-landslagskampen som spilles på New Meadow i Shrewsbury.

Det endte 0-0 i Shropshire.

Både Williams og Gomes spilte hele kampen for England. Williams som venstreback, mens Angel Gomes ser ut til å ha spilt i tierrollen (med draktnummer ti på ryggen også).

Mandag skal U20-landslaget møte Sveits i Basel.