De Geas andre null på et halvt år

Viktig utligning for Lindelöf og Sverige, mens De Gea holdt nullen.

To United-spillere var i aksjon for sine landslag i kveld.

Spania 4–0 Færøyene

David de Gea ble vraket igjen mot Romania sist. Da spilte Kepa, men mot Færøyene valgte spanjolene United-keeperen i mål, for første gang siden første kamp (mot Norge) i kvalifiseringen.

Spania gjordeni endringer på laget siden Romania-kampen, så det er vanskelig å tolke dette som at De Gea er førstekeeper igjen eller noe sånt som det, men uansett var han nok fornøyd med å få tillit. Her gjaldt det kun å holde nullen for vår mann.

Det klarte han.

Spania vant til slutt 4-0 etter to Rodrigo-mål og to sene mål av Paco Alcácer, og De Gea kunne dermed gå av banen uten baklengs bare for andre gang det siste halve året. Den forrige nullen, den eneste siden februar, var i ligaåpningen mot Chelsea. Det betyr at den spanske keeperen nå har holdt nullen i to av sine siste 20 kamper.

De Gea var ikke så arbeidsløs som en kanskje skulle trodd, og hadde noen redninger, og minst én av redningene skal ha vært veldig god.

Spania har full kontroll i EM-kvalifiseringsgruppa, med åtte poeng ned til Romania på tredjeplass.

Sverige 1–1 Norge

Noe annet ville selvsagt vært overraskende, men Victor Lindelöf startet for Sverige da nabo Norge kom på besøk i det som var en svært viktig kamp for begge land.

Norge tok ledelsen rett før pause etter en feil av Lindelöfs stopperkollega, Andreas Granqvist, før Forsberg utlignet med en halvtime igjen. Noen minutter senere fikk Lindelöf en brukbar sjanse som han ikke tok, men det er vel ikke utenkelig at den situasjonen ville blitt avblåst (for enten offside eller keeperangrep) om ballen hadde havnet i mål.

Norge var det beste laget mot slutten, men svenskene holdt unna, og ved flere anledninger var det Lindelöf som stoppet nordmennene på vei mot mål.

Det ble 1-1, et resultat som betyr at Sverige beholder overtaket i kampen om andreplass i EM-kvalifiseringsgruppa. De er bare ett poeng foran Romania, og to poeng fremfor Norge, så det er i det minste fortsatt spennende.