Ghana v Uruguay: Group H - FIFA World Cup Qatar 2022

Pellistri og Uruguay ute av VM – Dalot med assist i VM-debuten

Ingen United-spillere var i aksjon på torsdag, men slik ble det ikke i dag.

De første VM-kampene startet 16.00, der Portugal sikret førsteplassen i gruppa selv om det ble tap mot Sør-Korea på overtid. Uruguay gjorde alt det de kunne, men klarte ikke å vinne mer enn 2-0, noe som gjør at det ble ett mål for lite og Uruguay må reise hjem fra Qatar etter gruppespillet.

Facundo Pellistri startet og spilte 66 minutter for Uruguay og gjorde en god kamp. Kantspilleren var involvert i begge de to scoringene til Uruguay som kom mens 20-åringen var på banen. Først vant han ballen tilbake inne på Ghanas halvdel og han var nære ved å sette 1-0 bare slått av lagkamerat De Arrascaeta som satte en retur i mål. På 2-0-scoringen startet Pellistri et mønsterangrep med en lekker flikk til Nunez og videre med klikk-klakk-spill endte ballen hos De Arrascaeta som satte sitt andre for kvelden.

GOD KAMP TIL INGEN NYTTE: Facundo Pellistri var involvert i begge Uruguays mål, men det holdt ikke likevel og Uruguay ryker ut av gruppespillet.

Diogo Dalot startet for Portugal og fikk sin første kamp i VM. Det skulle ikke ta mer enn fem minutter før Dalot markerte seg med et godt offensivt løp som Pepe så og slo en strøken ball. Dalot tok ballen med seg ballen inn i feltet og slo den ut i feltet til Ricardo Horta som bredsidet ballen i mål. Likevel snudde Sør-Korea kampen med en scoring etter corner og en scoring helt på tampen av kampen etter en strålende kontring. Bruno Fernandes som har vært i storslag så langt i mesterskapet var ikke å finne i startelleveren for Portugal og så hele kampen fra benken og fikk seg en hvil.

Korea Republic v Portugal: Group H - FIFA World Cup Qatar 2022
ASSIST I TAP: Diogo Dalot markerte VM-debuten med en målgivende pasning, men det ble likevel tap for Portugal som likevel går videre som gruppevinner.

Ghana (0-2) Uruguay

Uruguays startoppstilling: Sergio Rochet; Guillermo Varela, José María Giménez, Sebastán Coates, Mathías Olivera, Facundo Pellistri, Rodrigo Bentancur, Federico Valverde, Giorgian De Arrascaeta, Darwin Núñez, Luis Suárez.

1 min: Kampen er i gang!

17 min: Uruguay-keeper Rochet feller Kudus. Dommer blåser offside, men etter VAR-sjekk gjør dommer om avgjørelsen og dømmer straffe.

20 min: Straffebom! Andre Ayew, kapteinen går frem, men bommer! Rochet velger riktig vei og redder straffen.

23 min: Uruguay vinner ballen høyt og Nunez kommer alene med keeper. Spissen chipper ballen over keeper, men Salisu kommer flyvende og redder på strek.

26 min: MÅL! Uruguay tar ledelsen! Pellistri vinner ballen på Ghanas halvdel og finner Nunez som slår inn til Suarez som avslutter. Keeper gir retur og både Pellistri og De Arrascaeta stormer mot den løse ballen. De Arrascaeta kommer først og setter hodet til og gir Uruguay ledelsen.

32 min: MÅL! For et angrep av Uruguay. Det starter med Pellistri som lekkert flikker ballen videre til Nunez som header videre til Suarez som bøyer ballen bort til De Arrascaeta som brenner til på volley fra 10 meter, keeper rekker ikke ned og ballen går i mål!

45+5 min: Pellistri jakter en løs ball, men rekker ikke frem. Får Amartey i kroppen, går overende og blir liggende. Ser heldigvis ut til å gå bra med United-spilleren.

PAUSE

46 min: Stor sjanse for Ghana! Bukari deljer ballen mot mål, Kudus kaster seg for styring, men treffer ikke tilstrekkelig til å sette ballen på mål.

56 min: Lang ball mot Sulemana som tar ballen ned lekkert. Alene med Rochet, men keeperen gjør en mesterlig jobb og snapper ballen.

58 min: Lang ball gjennom til Nunez som legges i bakken. VAR kikker på situasjonen om det skal være en straffe til Uruguay.

59 min: Dommer konkluderer med at det ikke er straffe.

65 min: Nytt strålende angrep fra Uruguay. Denne gangen får Pellistri æren av å avslutte, men fra 10 meter setter han ballen like utenfor.

66 min: Pellistri er ferdigspilt for kvelden. En solid prestasjon av Uniteds 20 år gamle kantspiller.

88 min: En helt vanvittig redning av Ghanas keeper. Cavani får stå på fem meter og heade fritt. Keeper Ati-Zigi gjør en redning ut av en annen verden og slår ballen over. Der kunne Ex-Red Cavani sendt Uruguay videre.

SLUTT

Sør-Korea (2-1) Portugal

Portugals startoppstilling: Diogo Costa; Diogo Dalot, Pepe, António Silva, João Cancelo, Rúben Neves, Matheus Nunes, Vitinha, João Mário, Cristiano Ronaldo, Ricardo Horta.

5 min: MÅL! Portugal tar ledelsen. Diogo Dalot tar et offensivt løp helt ute langs krittet og det ser selvsagt veteranen Pepe som slår en strålende ball til Dalot som tar ballen med seg forbi venstreback Kim og slår ballen hardt langs bakken og i beina på Ricardo Horta som bredsider ballen i mål. Drømmestart for Portugal.

17 min: Sør-Korea setter ballen i nota, men dommer annullerer målet umiddelbart. Jin-su Kim er sist på ballen, men den har vært over linja i forkant.

27 min: MÅL! Sør-Korea utlikner! Son slår en corner som stusses på første stolpe. Ballen treffer ryggen på Cristiano Ronaldo og ballen havner i beina på Young-gwon Kim som fra 5 meter sklir ballen i mål bak Portugals keeper Diogo Costa.

30 min: Ronaldo spilles gjennom og alene med keeper. Blir avblåst for offside.

35 min: Dalot tester skuddfoten fra distanse. Drar seg inn i banen og banker til fra 25 meter. Keeper ser utgangen og slår til corner. Nære drømmescoring fra Dalot der.

42 min: Vitinha med skudd etter å ha blitt spilt opp av Dalot. Keeper gir retur, som Ronaldo er først på og setter utenfor.

PAUSE

55 min: Dalot banker ballen inn fra høyre. Ronaldo stiger til værs, men når ikke opp og taper duellen med målscorer Young-gwon Kim. Dalot veldig aktiv i det offensive spillet til Portugal.

67 min: Kjempesjanse for Sør-Korea. Diogo Dalot slurver og spiller bort ballen. In-beom Hwang får ballen på 25 meter og banker til. Skuddet er knallhardt og Costa må gi retur, men Portugal får rensket unna.

77 min: Diogo Dalot med nytt strålende offensivt initiativ. Lurer av backen og slår inn langs gresset. Innbytter Andre Silva starter, men ballen skjæres av fra Sør-Koreas stopper Kim.

90+1 min: MÅL! Heung-min Son kontrer og er helt alene med fire Portugal-spillere. Venter på medspillere og slipper til Hee-chan Hwang som er iskald alene mot Diogo Costa og setter ballen i nota. Sender Sør-Korea videre.