Da Henke satte fyr på Old Trafford

VIDEO: I dag er det ni år siden Henrik Larsson debuterte for United. Selvfølgelig scoret han…

Henrik Larsson var bare United-spiller i drøye to måneder, men rakk likevel å gjøre et uslettelig inntrykk både på Sir Alex Ferguson, medspillerne og United-fansen.

Ved inngangen til 2007 trengte Ferguson en ekstra spiss for å komme seg gjennom det tøffe vinterprogrammet. Det var da skotten så sitt snitt til å hente den 35 år gamle svensken på lån ettersom serien i Sverige hadde vinterpause.

Og for noen uker det ble, både for den svenske måltyven og United. 

Allerede i debuten markerte Larsson seg ved å sende United i føringen mot Aston Villa i FA-cupens 3. runde på Old Trafford. Villas Milan Baros utlignet, men Ole Gunnar Solskjær besørget avansementet i sluttminuttet.

Alex Ferguson var en lykkelig mann da han presenterte Henrik Larsson foran pressen på Carrington.

– Jeg har alltid beundret Larsson. Jeg forsøkte å hente ham da han var i Celtic, men de klarte å overbevise ham om å bli, forklarte Ferguson.

Larsson scoret tre mål på 13 kamper, hvorav tre kom som inbytter. Ferguson forklarte senere i sin biografi at de tre målene på ingen måte gjenspeilet den enorme verdien Larsson hadde for United.

– Da han kom til klubben var han en slags kultfigur blant spillerne. De så opp til ham. I hans siste kamp for oss mot Middlesbrough måtte han spille på midtbanen og han løp sokkene av seg. Da han kom inn i garderoben etter kampen reiste spillerne seg og ga ham stående applaus og trenerstaben sluttet seg til. Det sier sitt om hvilken spiller han var når han kan gjøre et slikt inntrykk på bare to måneder, skrev Ferguson i biografien sin.

Med et mannskap som har slitt tungt med å finne veien til nettmaskene, kunne også Louis van Gaal hatt bruk for en ny spiller i januar som kunne satt fart på United.