Butt forklarer Hong Kong-turen

Det har vært mye fram og tilbake om Nicky Butts Hong Kong-tur. Her forklarer han selv ovenfor united.no hva som skjer.

Først skrev avisene at Butt skulle spille en hel sesong i Hong Kong. Deretter uttalte hovedpersonen selv til united.no at det bare dreide seg om én kamp. Så meldte imidlertid pressen igjen at den tidligere Manchester United-spilleren skulle flytte, og det allerede denne uken. Her forklarer Treble-helten fra 1999 selv hvordan ting henger sammen:

– Jeg reiser til Hong Kong søndag morgen, og blir der i én uke. Imidlertid returnerer jeg ned dit i februar og blir boende der fram til mai. Jeg har takket ja til å spille for klubben South China i siste del av sesongen, en periode på knappe tre måneder, sier Butt eksklusivt til united.no.

I United vant den sympatiske Manchester-gutten seks ligagull, FA-cupen tre ganger, samt Champions League i det berømte Treble-året 1999. Sommeren 2004 ble han overført til Newcastle, der han som lagkaptein avsluttet med å lede klubben til topps i Championship så sent som i mai. Midtbanespilleren med 39 A-landskamper for England fyller 36 år i januar. Opprinnelig hadde Butt tenkt å gi seg nå, men lot seg overtale til å gjøre et kort comeback. Han har holdt seg i god fyisk form ved regelmessig og hyppig egentrening. Butt selv mener han ikke ødelegger noe av sitt rykte eller ettermæle ved å spille noen uker for klubben som har vunnet ligaen i Hong Kong de fire seneste sesongene.

– Jeg skal ta til på trenerutdanningen, men siden den ikke starter før i slutten av mai var timingen for litt spill i Hong Kong perfekt. For å være ærlig begynte jeg å kjede meg. Jeg er en person som liker å gå til dagens faste gjøremål. Hong Kong er et fint sted å bo, og jeg tror også at det er ting der jeg kan dra nytte av når jeg starter med trenerutdanningen.

Litt av grunnen til at Butt gjør et kort comeback som spiller, er også at han kjenner South Chinas styreformann Steven Lo.

– Han er en massiv Manchester United-supporter. Ja, veldig mange der er fanatatiske United-supporter, og som tidligere United-spiller er det bare hyggelig å kunne glede folk der med litt spill for klubben.

Det er imidlertid ingen sjanse for at Butt forlenger oppholdet mer enn de knappe tre månedene.

– Hadde det vært snakk om en lengre periode, ville familien blitt med. Nå blir imidlertid familien min boende hjemme i Manchester, og kommer heller på noen snarvisitter fire, fem ganger under tiden min der.

Fotnote: For et lengre og eksklusivt Nicky Butt-intervju; se kommende utgave av United-Supporteren.