– Nekter å møte Sporting-krav på 80 millioner euro

Ifølge BBC har forhandlingene om Bruno Fernandes gått i lås.

Det er uttrykket United-journalist Simon Stone bruker til å beskrive situasjonen dagen etter at Fernandes og Sporting Lisboa tapte 0-2 for Benfica.

BBC melder at den portugisiske klubben krever 80 millioner euro for Fernandes, noe som tilsvarer omtrent 68 millioner pund. Det er en pris Manchester United ikke skal være villige til å betale.

Bruno Fernandes er Uniteds førstevalg i januarvinduet, men det utelukkes ikke at klubben vil vurdere andre midtbanealternativer dersom de ikke blir enige med Sporting om en overgang i tide.

United skal være fast bestemt på at det ikke blir noen avtale dersom portugiserne ikke senker priskravet på 80 millioner euro. Klubben skal ikke være villig til å betale mer enn 60 millioner.

ESPNs Rob Dawson kommer med de samme opplysningene.

I Portugal rapporteres det stadig at partene nærmer seg.

Ifølge Record, gjengitt av Sport Witness, kan det være snakk om bare timer før det er enighet, men det er ikke første gang vi plukker opp den type spådommer. Avisen skriver at Sporting ønsker seg en enkel avtale med en overgangssum, mens Manchester United vil at avtalen skal innebære visse bonuser og klausuler.

O Jogo tror også at en overgang kan være i boks før helgen er over, og skriver at Fernandes selv regner med at alt går i boks før eller senere.

Daily Mail skriver på sin side at rapportene fra Portugal handler om å legge press på Manchester United. Fernandes og United skal heller ikke være enige om de personlige betingelsene, noe Telegraph hevdet tidligere denne uken.

Også Sky Sports har snudd. TV-kanalen meldte først om enighet mellom partene, men melder nå at det er brudd i forhandlingene og at klubbene vil ta opp tråden igjen til uka.

Treneren bekrefter

Til tross for meldinger om det motsatte, spilte Sporting-kapteinen fredagens byderby i Lisboa mot Benfica.

Etter hjemmelagets 0-2-tap for ligalederen, fikk Sporting-trener Silas spørsmål om det var Fernandes’ siste kamp for klubben.

– Jeg håper ikke det. Enn så lenge vet vi ingenting, og det gjør heller ikke Bruno. Vi vil forsøke å beholde ham i flere kamper, men det er ikke opp til oss, sa Silas ifølge portugisisk presse.

Treneren bekrefter at Fernandes vil spille i Premier League og utelukker på ingen måte en overgang.

– Vi må forstå spillerens ambisjoner. Han ønsker å spille i en større liga. Det har vært snakk om England, og hvem vil ikke ha et ønske om å spille der? Bruno fortjener alt, sa Silas, som selv hadde et opphold i Wolverhampton som midtbanespiller tidlig på 2000-tallet.

UNITED-AKTUELL: Bruno Fernandes er ønsket av Manchester United.

Motstridende meldinger

Opplysningene fra Stone samsvarer med det hans kollega uttalte fredag.

BBC-kommentator Darren Fletcher, som ikke må forveksles med den tidligere United-spilleren, sa at avstanden mellom United og Sporting Lisboa fremdeles er stor og at avtalen står i fare.

– Informasjonen jeg har er noe helt annet enn det som blir rapportert for øyeblikket. Det sies at de nærmer seg en avtale på 60 millioner pund med en ukelønn på 120 000 pund og at han sannsynligvis vil være til stede på Anfield som tilskuer, sa Fletcher på BBC 5 Live fredag.

– Det stemmer ikke etter det jeg hører. Tottenham la inn et bud på 45 millioner for Fernandes i sommer. Sporting avslo budet, og Tottenham trakk seg tilbake. Min forståelse er at United har lagt inn et bud som er høyere enn det – rundt 50-55 millioner pund – på bakgrunn av hvordan han har prestert denne sesongen.

– Men etter det jeg hører vil Sporting ha 80 millioner euro, noe som er 20-25 millioner mer enn det United ser for seg å betale.

– Sånn som situasjonen er nå kommer han til å trene med Sporting Lisboa på mandag, og ikke i Manchester. Og all den tid han ikke kjøper sin egen billett til kampen, er det ingen sjanse for at han vil være til stede på Anfield.

– Så jeg tror overgangen står i fare, så lenge Sporting ikke reduserer kravet sitt.