Først tap – så ble stadion evakuert

U23-gutta fortjente mer fredag kveld.

De slo Paris St. Germain klart forrige uke, men fredag kveld måtte U23-gutta tåle en tredje strake ligasmell.

Etter kampen som ble spilt i Leigh Sports Village ble det imidlertid litt kaotisk, ifølge øyevitner.

Twitter-brukeren «Academy Review», kjent for å følge Uniteds yngre lag tett, skriver at det var en bombetrussel etter kampen, og at begge lags spillere dermed ble sendt rett på bussene.

Den kjente United-supporteren Peter Bolton skriver at alle ble evakuert, og at ingen fikk noen ytterligere informasjon.

Sent fredag kveld kom det imidlertid en melding fra Press Association at det hele skyldtes det som heldigvis var en falsk alarm.

Stortalentene var med

Under selve fotballkampen fredag kveld vant Southampton u23 1-0, til tross for stor United-dominans.

United stilte med James Garner, Tahith Chong, Angel Gomes og Mason Greenwood, og viste mange gode kombinasjoner. Avslutningene gikk imidlertid enten rett på keeper eller utenfor, og veldig ofte slet United også med å bryte gjennom Southamptons forsvarsmur.

Etter halvtimen så kom også baklengsmålet da Di’Shon Bernard tapte duellen med Southampton-spissen inne i eget felt, og han fikk vende opp og score sikkert fra kort hold.

2. omgang ble egentlig et eneste stort power play, men tre headinger på keeper eller utenfor fra god posisjon var det beste United fikk til.

Dermed hjalp det ikke at United vant avslutningsstatistikken 20-5 eller at de hadde ballen 66 prosent av tiden.

United lå fem poeng bak Southampton og to andre lag som toppet Premier League 2 før denne kampen, og sånn sett var det altså viktig å vinne. Med tap så er avstanden imidlertid nå hele åtte poeng opp.

U23: United 0-1 (0-1) Southampton

Premier League 2, Div. 2
Leigh Sports Village
1. februar 2019

32. min.: 0-1 Afolabi

Uniteds lag: Matej Kovar – George Tanner, Luca Ercolani, DiShon Bernard, Brandon Williams – James Garner, Dyan Levitt, Angel Gomes – Tahith Chong, Nishan Burkart (Josh Bohui, 59), Mason Greenwood
Innbyttere: Alex Fojticek, Matt Olosunde, Aidan Barlow, Aliou Traore

Slik var kampen live:

1: Kampen er i gang.
10: Første sjanse til United. Det blir spilt opp til Greenwood sentralt. Han vender flott opp og spiller til høyre til Chong som får en åpen avslutning mot keeper i god posisjon, men skjøt utenfor. United dominerer.
16: Ny, bra United-sjanse. Deilig kontring, godt Greenwood-skudd blir reddet, men Burkart er centimetre fra å få foten på returen.
30: Saints med et par brukbare forsøk nå. Ok kvalitet på kampen til nå.
32: 0-1, Afolabi, Saints tar ledelsen. Innlegg fra høyre blir tatt ned av spissen. Bernard taper duellen, og spissen vender opp og scorer fra kort hold.
45+1: Pause. United uheldige som ligger under, men møter et godt meget solid bortelag.
46: 2. omgang er i gang.
48: Gult kort for Ercolani.
62: United fortsetter med å dominere. Spørsmålet er mest om de makter å bryte gjennom forsvarsmuren. Det er flere avslutninger og dødballer, men få store sjanser.
79: Nært. Gomes legger inn fra høyre, innbytter Bohui header fra god posisjon, men dessverre like over tverrligger.
85: Fortsatt enveiskjøring…men United sliter med å bryte gjennom.
90+1: Greenwood vender flott opp i 16-meteren, men skuddet blir reddet godt av keeper – og Ercolani får ikke dyttet returen i nettet.
90+3: Chong inn, men Bernard header like over fra fem meters hold. God sjanse. Den siste?
90+4: SLUTT

• Startet 20.00 skandinavisk tid. Vi oppdaterer kun med det viktigste.