Bailly var best

Her er vår spillerbørs etter kampen mot Leicester.

Det er Supporterklubbens Dag Langerød som har satt karakterene våre etter kampen mot Leicester.

Her er hans spillerbørs

David de Gea 7:
Det var lenge vanskelig å gi ham pluss eller minus. Leicester skapte nesten ingenting før pause, hadde nesten ingenting på mål og ett lurvete tidlig utspill var for lite til å utgjøre en forskjell på karakteren. En super redning på overtid ga imidlertid pluss.

Antonio Valencia 7:
Som alltid med offensivt, men dessverre som så ofte før så blir det litt for lite ut av det. Har dog så godt som full kontroll defensivt, og bidrar i en forsvarsrekke som fullstendig nøytraliserte Leicester før pause. Revene skapte ingenting på Valencias side gjennom kampen. Det belønnes han for.

Eric Bailly 8:
Bestemann i forsvarsrekka, en rekke som ikke slapp til Leicester noe før pause. Kompromissløs, og ryddet også opp etter Jones da det trengtes. Etter pause skapte Mahrez trøbbel for United i cirka 10 minutter, men det kan man ikke trekke Bailly for.

Phil Jones 7:
Solid igjen, men ikke like dominant som i de forrige kampene. Likevel, 0 Leicester-sjanser de første 45 minuttene sier sitt. Mahrez skapte litt trøbbel for ham etter pause, men det er umulig å ikke belønne Jones og forsvaret for å ha full kontroll i cirka 80 av 90 minutter samtidig som man sender backer i angrep hele veien.

Daley Blind 7:
Leicester-stjernen Mahrez fikk ikke til noe ute på sin høyrekant før pause, og det skal blant annet Blind ha sin del av æren for. Etter pause var han enda mer med offensivt i en periode, men samtidig fikk United da kjørt seg på Blinds back et par ganger. En gang ble han også drillet fullstendig av Mahrez, men legg merke til at årsaken til at Mahrez fikk rom var feil andre steder i banen da Blinds oppgave var å stå høyere i banen. Derfor kan jeg ikke trekke Blind for det. Totalt sett en 7er-prestasjon.

Nemanja Matic 7:
Imponerte igjen, selv om det var litt mer varierende innimellom. Er flink til å løse opp, og også positivt at han hele tiden prøver å unngå de irriterende pasningene bakover i banen. Tapte dog noen dueller i denne kampen, slik at det er vanskelig å løfte ham over 7eren.

Paul Pogba 7:
Slet med å sette sitt preg på kampen tidlig, men vokste seg inn i den, og ble etter hvert delaktig i det meste United skapte, dog uten at det endte i scoring. Likevel, langpasninger, småspill og skudd – Pogba forsøkte og forsøkte og forsøkte, og skal ha ros for det, spesielt mellom 15. og 60. minutt. Luktet en stund på 8eren, men fikk det ikke helt til å stemme de siste 20. Derfor 7er også her, når man ikke kan bruke halve karakterer lenger.

Juan Mata 6:
En annullert scoring og et skudd som Schmeichel så vidt fikk slått unna før pause var positivt. Ganske så sentral i småspillet rundt 16-meteren, men det ble vanskelig for Mata med den forsvarsmuren Leicester satte opp i eget felt. Ikke så mye med i de 22 minuttene han fikk etter pause, og dermed falt han fra en 7er til en 6er.

Henrikh Mkhitaryan 6: (ut 74)
Ble nesten mer ballfordeler offensivt i banen enn noe annet, og den av de offensive spillerne som utgjorde minst positiv forskjell for United før pause. Får en ny assist for corneren til Rashford, men totalt sett kun middels av armeneren.

Anthony Martial 7: (ut 76)
Var ikke synlig de første 10-15 minuttene, men da United begynte å dominere så viste Martial seg mer frem. Herlig innlegg som Pogba kunne scoret på. Leicester rygget og rygget mot ham, men lite rom for franskmannen mot Leicesters forsvarsmur i eget felt. Får også pluss for innlegget som ga straffen som Lukaku misbrukte. Viste stor vilje hele veien, og holdt seg på 7eren.

Romelu Lukaku 6:
Kjempet på topp, vant noen hodedueller og noen dueller langs bakken, men vanskelige arbeidsforhold inne i 16-meteren til Leicester. Straffemissen trekker ned, noen vil sikkert mene at Lukaku heller ikke bidro så mye ellers, men jeg klarer ikke å straffe ham mye at vi ser 5eren. Husk: United skapte ingenting av store sjanser etter pause unntatt målene og straffen, så foruten straffebommen var det kun halvsjansen på overtid som var hans virkelige sjanse i kampen, selv om det også var et godt skudd før Matas annullerte scoring.

Marcus Rashford 7: (inn 67)
Nytt positiv innhopp, og endelig kom også scoringen. Nå ble den også enda mer avgjørende siden United da slet med å bryte gjennom. Tilbake fra start mot Stoke etter landslagspausen? hvis han da ikke er matchet i hjel i den, mens Martial nå får fri til å trene.

Enig? Uenig? Vil du gi din spillerbørs? Gjør det her.

Merk: Marouane Fellaini (inn 74 for Mkhitaryan) og Jesse Lingard (inn 76 for Martial) spilte for lite til å få karakter.