Best i England, nest best i Europa

Pilene peker i alle fall rett vei for Ole Gunnar Solskjærs United-prosjekt bakover på banen.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake

12 ganger klarte United å holde nullen forrige sesong, på 53 kamper.

United slapp inn 54 mål på 38 Premier League-kamper og 71 mål totalt.

Det var ikke bra nok.

Det måtte fikses.

Og trolig var det også derfor Ole Gunnar Solskjær hadde mest fokus på å fikse forsvaret i sommervinduet. Aaron Wan-Bissaka kom for 50 millioner pund. Harry Maguire for 80 millioner.

Færre baklengsmål

Fakta er nå, heldigvis, at United har blitt veldig mye bedre defensivt denne sesongen.

Forrige sesong slapp United altså inn 1,34 mål per kamp. Med 37 baklengs på 42 kamper denne sesongen er det tallet redusert til 0,88 totalt.

I Premier League har antallet baklengs falt fra 1,42 forrige sesong til 1,07 så langt denne sesongen.

Det er bare tre lag som har sluppet inn mindre.

David de Gea har nå spilt seks timer uten å slippe inn et baklengsmål.

DEN NYE KAPTEINEN: Det har ikke vært like overbevisende hele veien, men totalt sett fremstår United nå mye bedre defensivt.

Flest nuller

Men det er én ting med Uniteds defensiv som er enda mer imponerende.

Ser man på alle tellende kamper denne sesongen så har David de Gea og Sergio Romero nemlig holdt nullen 17 ganger denne sesongen. Ingen Premier League-lag har flere nuller, selv om Liverpool matcher United med 17 de også.

De har imidlertid gjort det på to kamper mer enn United.

Wolverhampton er nummer tre på oversikten, med 15 nuller, men de har også spilt to kamper mer enn United så langt. Ellers er det bare Manchester City som er i nærheten i England av de andre lagene. De har holdt 14 nuller på 41 kamper denne sesongen.

For ordens skyld: Sheffield United, med Dean Henderson i mål, har holdt nullen ti ganger i 2019/20-sesongen.

Ser man på Europas fem største ligaer så er det bare ett lag som er foran United totalt, og det er den franske storheten Paris St. Germain. De har holdt nullen i 22 av totalt 41 kamper denne sesongen, ifølge oversikten United.no fikk fra Opta.

MERK: Liverpool har nå spilt 44 kamper, siden denne ble laget mandag før lagets kamp mot West Ham.

Så er det selvsagt til Uniteds fordel at det har vært kamper i Europa League og ikke Champions League i Europa denne sesongen, og de fleste spanske lagene har spilt et klart antall mindre kamper enn Premier League-lagene, men 17 nuller på 42 kamper er uansett sterkt all den tid United altså bare klarte 12 nuller på totalt 53 kamper forrige sesong.

Det er verdt å merke seg at hele åtte av de 17 nullene United har holdt har kommet på de tolv siste kampene i kalenderåret 2020.

Det vil ikke overraske veldig om United nesten bortimot dobler, fra 12 nuller i 2018/19 til nærmere 25 nuller totalt sett i 2019/20-sesongen.

David de Gea sliter imidlertid med å vinne Golden Glove denne sesongen, da han med sju nuller i ligaen ligger tre nuller bak Burnleys Nick Pope og Liverpool-keeper Allison.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake