Advarte spillerne mot Rashford

José Mourinho tok tapet mot gamleklubben med fatning, men var oppgitt over hvordan Marcus Rashford fikk anledning til å avgjøre kampen rett etter hvilen.

Fokuset på duellen mellom den gamle og den nye United-manageren var enormt av naturlige årsaker.

Før avspark kunne vi se bilder av Mourinho og Ole Gunnar Solskjær som bar preg av latter og god stemning. Nordmannen ville imidlertid ikke røpe hva de to snakket om i et intervju med rettighetshaver Amazon Prime.

– De var snille, høflige og dannet. Det var som jeg forventet, sa Mourinho om mottakelsen på Old Trafford i et intervju på TV 2.

GLEDELIG MØTE: José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford.

– Ga spillerne all informasjon

Tottenham-manageren fikk se sin tidligere elev Marcus Rashford i fyr og flamme på Old Trafford. Nærmest på egen hånd senket 22-åringen London-laget med to scoringer i 2-1-kampen.

Mourinho forteller at han hadde advart Tottenham-spillerne mot trusselen fra Rashford og omtalte også Scott McTominay som dominant på midtbanen.

– Når Rashford spiller ute til venstre er han veldig farlig. Det visste jeg, og jeg ga spillerne mine all den informasjonen jeg hadde om det. Så de var klar over det. Det første målet var et typisk Rashford-mål der han drar seg inn fra venstre og skyter med høyre.

Dette var for øvrig det andre møtet mellom Mourinho og Solskjær. Portugiseren slo Cardiff 2-1 med Chelsea i 2014.

GODE: Både Dele Alli og Marcus Rashford hadde en god kamp på Old Trafford.

– Kan ikke gråte

Tapet er Mourinhos første i Tottenham, som nå ligger bak Manchester United på tabellen.

– Vi gjorde feil, men vi kan ikke gråte av den grunn, sa Mourinho, som beskrev kampen som «ett skritt tilbake».

– Andreomgangen startet med et mål det er umulig å slippe inn. Vi sover og lar Rashford utfordre oss, og det er vanskelig å forsvare når han kommer inn i 16-meteren. Han var lur som ventet til det ble kontakt.

– Førsteomgangen var annerledes, mer dynamisk. De var aggressive og intense, og derfor fortjente de å lede. Kanskje skulle de ledet 2-0 også. Men så tok vi kontroll på kampen i slutten av omgangen. I andreomgang var jeg sikker på at vi skulle spille bedre, men målet ga dem selvtillit og muligheten til å spille mer defensivt og smart.

Mens Solskjær skal ut i sitt andre Manchester-derby, tar Mourinho imot Burnley på lørdag med sitt Tottenham.