5-1, 16 timer med fly og cupavansement

Basel viste form i helga, og Uniteds andre Champions League-gruppemotstandere vant også.

Alt tyder på at Manchester United avanserer som gruppevinner fra gruppe A i Champions League, og med poeng onsdag på bortebane mot Basel er avansementet sikret.

Her er en gjennomgang av hvordan Champions League-rivalene våre gjorde det i helga.

Knusende seier i generalprøven

Basel 5-1 Sion

United kan nå kun miste førsteplassen (og eventuelt i verste fall avansement) på innbyrdes oppgjør/målforskjell, og selv med to tap skal det litt til – siden United vant 3-0 hjemme mot Basel og 4-1 borte mot CSKA.

Med 0-3-tap eller verre i Sveits på onsdag, vil det uansett bli litt fornyet spenning før siste kamp, men det kan vel ikke skje…?

De viste i alle fall form nå i helga, og presterte et resultat som ville vært et problem om de oppnådde det mot United – urealistisk som det enn er. Sion kom på besøk til St. Jakob-Park i Basel, og ble nemlig smadret fullstendig.

ONSDAGENS ÅSTED: St. Jakob-Park i Basel.

Sion tok riktignok ledelsen tidlig, og ledet også til pause, men i andreomgangen ble det totalsprekk. Michael Lang utlignet i det 56. minutt, før norske Mohamed Elyounoussi ga hjemmelaget ledelsen omtrent umiddelbart etterpå.

Med 20 minutter igjen ble det rødt kort til Sion og straffespark – ekspedert i mål av Renato Steffen. Noen minutter etter det igjen ble det nytt straffespark, og denne gangen scoret Kevin Bua – som rett før slutt også fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Det skal påpekes at Sion etter helgas runde er plassert helt nederst i den sveitsiske superligaen, og nok ikke var den tøffeste generalprøven Basel kunne hatt før Uniteds besøk.

MER AV DETTE, TAKK: Forhåpentligvis er det United som kan feire mål på onsdag, ikke Basel..

Russisk langtur

SKA-Khabarovsk 2-4 CSKA Moskva

CSKA har ikke hatt optimal oppladning til onsdagens hjemmekamp mot Benfica.

Lørdag reiste de nemlig til Khabarovsk for å møte SKA-Khabarovsk, og det er ikke akkurat som Uniteds hjemlige bortekamper.

Distansen dit er nemlig over 6000 kilometer i luftlinje (det ville vært nesten 8400 kilometer med bil), flyturen tar åtte (!) timer hver vei (altså 16 timer til sammen) og det er en tidsforskjell på sju timer. Khabarovsk er nært grensen til Kina.

På toppen av det hele var det over 20 kuldegrader, blir det rapportert.

Heldigvis for CSKA fikk det uansett med seg en solid seier på flyturen hjem. Alan Dzagoev, Pontus Wernbloom (x2) og Vitinho scoret målene som sikret CSKA en 4-2-seier.

LANG REISE: United reiste et stykke for å spille borte mot CSKA, men det var likevel ikke helt som helgas CSKA-bortekamp.

Cupavansement

Benfica 2-0 Vitória

Etter å ha skrevet om CSKAs tur, så virker plutselig dette nesten litt kjedelig, men Benfica avanserte i alle fall i den portugisiske cupen etter å ha slått Vitória 2-0 hjemme på Estádio da Luz.

Franco Cervi og Filip Krovinovic scoret målene for Lisboa-laget.

Benfica er med det klar for åttendedelsfinalen i den portugisiske cupen.