3.754, and counting…

I snart 78 år har United hatt en egenprodusert spiller i kamptroppen – hver eneste gang!

Publisert Sist oppdatert

Mot Ipswich på onsdag nådde den imponerende sekvensen 3.754 obligatoriske kamper, takket være Andreas Pereira. 19-åringen ble riktignok hentet til United fra PSV Eindhoven, men han var bare 15 år gammel den gang i november 2011, og regnes derfor som egenprodusert så god som noen.

Mange har uttrykt bekymring for at den lange rekken, som ble innledet så langt tilbake som den 30. oktober 1937, snart vil ha nådd veis ende. Og med rette. Spesielt nå som Adnan Januzaj har blitt sendt til Tyskland og Paddy McNair – stort sett gjenganger på benken denne sesongen, er ute med skade. I tillegg er Tyler Blackett sendt til Celtic, mens Sergio Romero har erstattet Sam Johnstone på benken.

– Nok å velge i

McNair er imidlertid ikke i tvil om at manager Louis van Gaal har nok av alternativer å velge i blant ungdommer som har vokst opp i klubbens akademi:

– Vi har mange gode unge spillere her, som Jesse (Lingard), Andreas (Pereira) og Willo (James Wilson). Vi klør alle sammen etter å få spille og gripe sjansen, sier han til Manchester Evening News, og mener at alle disse spillerne er gode nok til å forsvare en plass i Louis van Gaals kamptropp.

pm
PADDY McNAIR: – Manageren har nok å ta av blant klubbens akademispillere

– I det minste  har våre akademispillere sjansen til å komme seg med på førstelaget, sier McNair, og viser til seg selv som den hittil siste som har skaffet seg skikkelig fotfeste.

Spørsmålet er hvor opptatt mannen som har det avgjørende ordet, manager Van Gaal selv, er av å opprettholde en tradisjon som kan føres helt tilbake til to år før utbruddet av 2. verdenskrig.

Lørdag ettermiddag, med Sunderland på motsatt banehalvdel, får vi vite om rekken har blitt utvidet til 3.755, eller om den har sett sin ende bare to år før den ville fylt 80.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS