Bruker fremdeles U21-garderoben

Slik sørger Louis van Gaal og Ryan Giggs for at unggutta beholder bakkekontakten.

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford og Timothy Fosu-Mensah er bare to av ungguttene som har fått sine førstelagsdebuter under Louis van Gaal denne sesongen.

Noe å strekke seg etter

Uniteds nederlandske manager har i alle år vært kjent for å gi ungdommen sjanser i de klubbene han har vært i, og det er en tradisjon han har fortsatt med i United.

Å utvikle akademispillere til å bli førstelagsspillere handler imidlertid om mer enn bare å slippe dem til på klubbens førstelag.

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League
TAR IKKE AV: Cameron Borthwick-Jackson og de andre unggutta får enn så lenge ikke benytte førstelagets garderobe på Carrington.

Assistert av Ryan Giggs, som selv var en tenåringssensasjon da han slo gjenom i United-drakten, gjør Van Gaal sitt ytterste for at de unge United-spillerne som har fått førstelagsfotball denne sesongen skal beholde begge beina trygt plantet på jorden.

Selv om de allerede har satt sitt klare preg på United denne våren, må Marcus Rashford, Timothy Fosu-Mensah, James Weir, Joe Riley, Donald Love, Regan Poole og de andre unggutta fremdeles benytte U21-garderoben på Carrington. 

En talsmann for United bekrefter overfor søndagsavisen Sunday People at det er Van Gaal som bestemmer når unggutta får bli en del av førstelagsgarderoben.

– Marcus bruker fremdeles U21-garderoben på Carrington, men han er ikke den eneste. Alle de unge spillerne som har debutert den siste tiden gjør det samme. Det er managerens policy å la dem være i sin egen aldersgruppe inntil videre og det er han som avgjør når de blir flyttet til førstelagsgarderoben på Carrington.

Ikke noe nytt

Van Gaal filosofi som skal holde de unge gutta sultne er ikke noe nytt på Carrington.

Sir Alex Ferguson var også kjent for å kjøre en hard disiplin med de yngste spillerne og bannlyste lenge fargesprakende fotbalsko. Den legendariske manageren hadde også et ord med i laget da de unge spillerne valgte sine biler som de fikk fra klubbens bilsponsor.

– Trenerne ønsker ikke at noen av de unge spillerne skal miste bakkekontakten fordi de har fått noen kamper for førstelaget. Å la dem bruke U21-garderoben bidrar til at de holder beina på jorden, sier en kilde i United til avisen.

 

Powered by Labrador CMS