- Vi jobber døgnet rundt for å snu dette

Publisert

På den andre delen av pressekonferansen i forkant av kampen mot Fulham, med sperrefrist frem til 23.30 fredag, var fokuset mye på støyen som har vært rundt Marcus Rashford etter kampen mot City, noe du kan lese mer om i en egen sak her.

Der nederlenderen på den åpne delen av pressekonferansen ble spurt om stemningen i gruppen var fokuset mer på strukturen i klubben, hvordan han håndterer presset som han nå står i og de mange pausebyttene.

- Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke hadde tenkt at strukturen rundt klubben er god. Noen ganger er man inne i vanskelige perioder, men det er noe man må jobbe seg gjennom.

Når det gjelder hvordan nederlenderen jobber for å lette på presset rundt egen og klubbens situasjon svarer han følgende:

- Jeg gjør ikke noe annet enn i tidligere perioder. I fotball spiller man elleve mot elleve og du møter en motstander. Det handler om å forberede laget på en så god måte som mulig gjennom en treningsuke på Carrington, men det påvirker oss selvfølgelig når laget ikke får det til.

- Alltid, når laget ikke spiller bra så tenker jeg kun på hvordan jeg kan snu det på riktig vei. Jeg trenger også å hvile for å få energi, men akkurat nå jobber vi hele døgnet for å få dette på rett kjøl.

 LES OGSÅ: Disse er ute for United

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 03: (EXCLUSIVE COVERAGE) Manager Erik ten Hag of Manchester United speaks during a press conference at Carrington Training Ground on November 03, 2023 in Manchester, England. (Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

 I de siste seks kampene har Ten Hag gjort endringer i pausen i fem av dem og han blir spurt om hvorvidt han ikke stoler på eget laguttak med å starte med feil spillere siden det så ofte kommer tidligere bytter.

 - Byttene gjøres fordi vi ønsker at laget skal spille bedre. Når man har en tropp med spillere og trenger andre spilletyper på banen så må man gjøre endringer. Det handler ikke om vi ikke stoler på de som er utpå der, men vi må spille utfra resultatet. Om vi leder, det er uavgjort eller vi ligger under. Det handler om kampledelse.

 Balansen i laget gjennom hele sesongen har også vært et punkt hvor Ten Hag har fått stadig mer kritikk, og spesielt da at midtbanen blir veldig alene med enorme rom å dekke. Ten Hag er klar på at de mange utskiftningene har mye å si for akkurat dette.

- Når man aldri kan spille med en stabil backfirer så er det umulig å få inn rutinene, spesielt på den måten jeg ønsker å spille. En fotball hvor alle skal angripe og alle skal forsvare er rutiner veldig viktig. 

- Når det ikke er tilfelle så blir midtbanen utsatt. Det er ikke midtbanen sin feil og jeg kan heller ikke  klandre forsvaret fordi rutinene ikke er tilstede. I toppfotballen gå det så fort og når du ikke er i de riktige posisjonene i de riktige øyeblikkene så blir midtbanen eksponert.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 07: Diogo Dalot and Harry Maguire of Manchester United interact during the Premier League match between Manchester United and Brentford FC at Old Trafford on October 07, 2023 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Powered by Labrador CMS