– Garderoben er sterk, staben er sterk og denne manageren er sterk

Publisert Sist oppdatert

En hardt presset Erik ten Hag møtte fredag pressen i forkant av lørdagens Premier League-kamp mot Fulham.

Der fikk han blant annet spørsmål om humøret i gruppa, etter to 0-3-tap på rad hjemme på Old Trafford.

– De er positive. De ønsker å rette opp dette og vi kjenner til standardene her. Vi må matche dem hver dag. Vi har hatt to store tilbakeslag, men vi vil kjempe oss tilbake. 

– Garderoben er sterk, staben er sterk og denne manageren er sterk, sier Ten Hag.

United-manageren er ikke i tvil om at spillergruppa innehar kvalitetene som trengs til å snu den svake formen.

– Ikke glem kampen mot Brentford. Hvis det ikke var karakterer i garderoben, så hadde vi ikke klart å snu den.

HAR TRO PÅ SPILLERGRUPPA: Erik ten Hag føler seg sikker på at United vil klare å slå tilbake.

Om Ajax-uttalelser: – Ble helt feil

Etter kampen mot Manchester City vakte Ten Hag oppsikt med sine uttalelser om at han i Manchester United ikke kan spille på samme måte som i Ajax, og ved å si at han i United nå spiller en mer direkte fotball.

På pressekonferansen fikk Ten Hag spørsmål om uttalelsene, men United-manageren mener han ble misforstått.

– Jeg mener forklaringen, fra mitt ståsted, var helt feil. Greia er at jeg kan ikke spille som i Ajax på grunn av forskjellige spillere. 

Han forklarer videre:

– Jeg kom hit med min filosofi, og for å kombinere det med DNA-et til Manchester United, og med spillerne og deres karakterer. Vi kombinerte det i fjor og vi spilte veldig bra fotball forrige sesong. Filosofien er ikke annerledes i år.

– Da jeg sa at jeg ville være mer direkte, så var det ikke at jeg ville spille lange baller. Nei, det var ikke derfor jeg kjøpte André Onana. Jeg ønsker å spille ut bakfra og vi prøver det i hver kamp, men som mot Manchester City, så var de gode i det høye presse, og da er det et godt alternativ å være mer direkte. Vi ønsker å presse, og så være direkte, fordi vi har spillerne som er veldig gode på det. 

MENER HAN BLE MISFORSTÅTT: Erik ten Hag.

Langtidsskadene på Lisandro Martínez og Luke Shaw har åpenbart gjort det mer utfordrende for Ten Hag å spille slik han ønsker, selv om han ikke vil ha det til at det har vært vanskelig å se en tydelig spillestil de siste kampene.

– Jeg vil ikke si det. Det blir for strengt. Intensjonen er tydelig, men vi får det ikke helt til.

– I situasjonen vi er i, med så mange endringer, så må vi gjøre nye endringer til nesten hver kamp. Vi savner spillere i backfireren og hver gang må vi tilpasse oss, noe som ikke hjelper på rutinene.

Stadig kobles det nye spillere til United, spesielt etter en svak sesonginnledning, men Ten Hag vil heller snakke opp de spillerne han nå har i stallen.

– Jeg har en god tropp. Jeg har tiltro til spillerne i garderoben. Vi så disse spillerne i fjor, og de kan gjøre det mye bedre, men det er opp til meg å få dem til å spille bedre.

– Jeg må ta ansvar for å få de til å spille bedre og jeg vil gjøre mitt for å klare det. Jeg tenker ikke på overgangsvinduer, fordi jeg har en god tropp, sier Ten Hag.

«Must win» mot Fulham - eller?

Nå er fokus på Fulham, men Ten Hag vil ikke ha det til at oppgjøret blir «must win»-kamp fra Uniteds side.

– Jeg tenker aldri på slike scenarioer. Vi må vinne hver kamp.

– Vi forbereder oss godt og jeg er sikker på at spillerne er klare til å gjennomføre planen i morgen.

Powered by Labrador CMS