Rasmus Højlund og Marcus Rashford feirer mål mot Tottenham.

Våre vurderinger om laget mot West Ham

Publisert

Manchester United er ubeseiret i 2024, etter tre seirer og én uavgjort på de fire kampene så langt i dette kalenderåret.

Skulle United også vinne eller ta poeng mot West Ham blir det altså fem kamper ubeseiret, og man må faktisk tilbake til februar/mars for ett år siden for å finne forrige gang det skjedde.

United har tapt de siste bortekampene mot West Ham, men på Old Trafford må man nesten 17 år tilbake for å finne forrige Premier League-tap.

Erik ten Hag har ledet United i to kamper mot West Ham på Old Trafford, begge forrige sesong, noe som ga en 1-0-seier i ligaen og en 3-1-seier i FA-cupen.

Manchester United

Pressekonferansen til denne kampen ble gjennomført rett etter at Wolves-kampen var avsluttet, så vi har ikke helt fersk og oppdatert skadeinformasjon.

Vi vet imidlertid at Lisandro Martinez ble tatt av mot Wolves for å være føre var, og vårt inntrykk er at Casemiro, Marcus Rashford og Rasmus Højlunds bytter handlet vel så mye om å gjøre det som mulig er for å holde dem klare til hver eneste kamp utover, som rene taktiske valg.

Sofyan Amrabat skal være tilbake i trening igjen lørdag, slik at han fort blir å se på benken igjen etter sin deltakelse i Afrika-mesterskapet.

Mason Mount, Tyrell Malacia og Anthony Martial er garantert ute. Victor Lindelöf og Aaron Wan-Bissaka nærmer seg et comeback, men søndag kommer trolig for tidlig.

Med tanke på det vi har sett og vet den siste tiden, så virker det ikke som om det er særlig grunn til å endre på laget.


André Onana – Er Uniteds udiskutable førstekeeper, uansett hvor kritiske en del av oss supportere måtte være til det han leverer.

Diogo Dalot – Wan-Bissaka er akkurat nå ute av spill, men portugiseren så uansett ut til å være foran i køen da det skjedde.

Raphaël Varane – Det som satte ham utenfor i høst ser nå ut til å ligge bak både ham og Ten Hag, og franskmannen fremstår uansett som det beste valget som partner for en mer offensivt tenkende Lisandro Martinez.

Lisandro Martinez – Avsluttet Wolves-kampen med ispose på beinet, men Ten Hag sa etterpå at det hele handlet om å være føre var. Da får vi tro ham på det.

Luke Shaw – Det soleklare førstevalget på venstreback, og med Wan-Bissaka/Malacia ute med skade er det uansett lite rom for å sjonglere på backplass.

Casemiro – Tilbake med sakse-taklinger, men også gjenvinninger og mye godt defensiv midtbanearbeid mot Wolves. Ten Hag har vært klar på at han må tas vare på, men vi tror det handler mest om at han kanskje må tas av når tanken er tom utover i de første kampene her.

Casemiro takler mot Wolves.

Kobbie Mainoo – Ble den store helten mot Wolves, etter da å ha spilt 90 minutter for andre gang denne uka.  Nå kan vel ikke Ten Hag bruke argumentet som han brukte i jula om at med tre kamper på én uke så følte han at Mainoo manglet så mye energi at han måtte plukkes av ved pause mot Nottingham Forest (hvor uavgjort så ble til tap).

Alejandro Garnacho – Hans spill i det som var en uvant høyrekant-rolle har vært noe av det mest positive med sesongen, og hans innsats og vilje både defensivt og offensivt har også vært et stort pluss denne sesongen.

Bruno Fernandes – Med Casemiro og de andre tilbake så har vi endelig fått mer av den Bruno som skal være den offensive boksåpneren for United.

Marcus Rashford – Ten Hag viste med Rashford-uttaket mot Wolves at Belfast-byturen virkelig var lagt død, og Rashford ga tilbake med 1-0-scoringen og en del gode kombinasjoner med Luke Shaw der. Er naturligvis inne, etter målpoeng i sine fem siste spilte kamper for United.

Rasmus Højund – Rashford scoret og Mainoo avgjorde, men Højlunds liggende feiring av 2-0-målet var kanskje det mest ikoniske bildet fra Wolves-kampen. Har også begynt å samle opp mål og målpoeng, etter å ha funnet nettmaskene i tre kamper på rad nå.

Alternativene:

Denne gangen kan vi ikke helt se at Ten Hag skal overraske med noe, men ok, om noe så kunne det kanskje vært:

* Harry Maguire – Inn hvis Martinez-smellen var så alvorlig at han må hviles.

Harry Maguire byttes inn for Lisandro Martinez mot Wolves.

* Christian Eriksen / Scott McTominay – Hvis Casemiro kjente noe etter Wolves-kampen, slik at han må hviles så kort tid etter skade.

* Antony – Hvis én av kantspillerne av en eller annen grunn ikke kan starte.

West Ham

Ligger på plassen foran United på tabellen, og det er bare en drøy måned siden David Moyes' lag slo United 2-0 i Premier League hjemme i London.

De slo den gangen også Arsenal borte (!!) i neste kamp, men etter det står de så med fem kamper uten seier før de søndag gjester Old Trafford. 

Det må imidlertid påpekes at det eneste tapet i de fem kampene kom i FA-cupen (mot Bristol City), og at de i den perioden uten seier står med tre strake uavgjorte i Premier League. 

En mer positiv tilnærming er altså at de nå står med seks kamper uten Premier League-tap på det som har vært en periode på nesten to måneder.

West Ham manglet Mohammed Kudus til Afrika-mesterskapet i noen kamper i januar, men han var tilbake i spill igjen torsdag i 1-1-kampen mot Bournemouth. Da debuterte også innlånte Kalvin Phillips fra Manchester City.

Kalvin Phillips i aksjon for West Ham.

Naif Aguerd skal også være tilgjengelig etter spill i Afrika, og Vladimir Coufal returnerer etter utestengelse.

Moyes må imidlertid klare seg uten et par kjente navn, som Michel Antonio og Lucas Paqueta, mens Said Benrahma fortsatt er suspendert.

Mulig West Ham-11er:  Areola – Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson – Soucek, Alvarez – Kudus, Ward-Prowse, Cornet – Bowen

Powered by Labrador CMS