Lisa Naalsund og Leah Galton feirer førstnevntes mål mot PSG.

Ute av Champions League: Naalsund scoret sitt første mål til ingen nytte

Publisert Sist oppdatert

United måtte vinke farvel til drømmen om et Champions League-gruppespill etter at Paris Saint-Germain vant 3-1 på Parc des Princes onsdag kveld. 

Lisa Naalsund scoret sitt første United-mål, men PSG scoret tre, og United var rett og slett nest best alt i alt.

Dermed må United håpe at de får en ny sjanse til å kvalifisere seg neste sesong, og må heller konsentrere seg om hjemlige turneringer denne sesongen.

United-lagbilde før PSG-United, 18.10.2023.
LAGOPPSTILLINGEN MOT PSG: Dessverre klarte de ikke å gjøre nok til å havne i denne sesongens Champions League-gruppespill.

Bedre start, men...

I hjemmekampen mot PSG ble United rundspilt fra start, og det var et lite mirakel at det stod 0-0 til pause. 

Utrolig nok ble førsteomgangen verre denne gangen – i målprotokollen. I selve spillet var United klart bedre denne gangen. 

Samtidig viste Mary Earps i United-buret igjen litt nølende tendenser i en situasjon hvor PSG kom inn i bakrom, men denne gangen uten å bli straffet for det siden Maya Le Tissier endte med å rydde opp.

I det 17. minutt tok uansett PSG ledelsen da gode Tabita Chawinga kom seg rundt Jayde Riviere, og fikk løsnet et skudd som Earps måtte gi retur på. Ballen endte hos Lieke Martens, som fikk altfor mye rom, og som dunket ballen i mål. 

PSG ledet igjen, og United hadde med det for femte gang på rad denne sesongen sluppet inn først.

Lieke Martens skyter for PSG (1-0-scoringen mot United).
SENDTE PSG I LEDELSEN: Lieke Martens. Senere gjorde hun det samme enda en gang.

Toone nærmest i førsteomgangen

Selv om PSG nok alt i alt fortjente å lede etter den første omgangen, så var ikke United helt ufarlige. Det ble mest nesten-sjanser, men Geyse skapte litt trøbbel for PSG, og Leah Galtons tempo så heller ikke ut til å være noe PSG likte veldig godt å møte, selv om United ikke klarte å utnytte det.

Uniteds desidert største sjanse var det Geyse og Toone som stod bak.

En PSG-feilpasning ble plukket opp av Geyse nært midtstreken, og hun løp med ballen helt til hun nærmet seg PSGs straffefelt, og hadde to PSG-forsvarsspillere på seg. Da sendte hun en meget fin pasning ut til Ella Toone som hadde kommet seg inn i straffefeltet. 

Dessverre er ikke Toone i form, og hun sendte ballen slapt og ufarlig utenfor mål.

Det stod 1-0 til PSG til pause.

IKKE I FORM: Ella Toone.

Pangstart på andreomgangen

Om førsteomgangen åpnet ganske rolig, så kan en definitivt ikke si det om den andre. 

Etter bare litt over ett minutt kom Geyse seg rundt på høyrekanten, og brasilianeren slo ballen perfekt inn i feltet til Lisa Naalsund, som hadde kommet seg fri, og hun satte ballen i mål. Hennes første United-mål, og ikke minst et svært viktig mål.

Dessverre ble det ikke værende på 1-1 særlig lenge. Like etterpå gikk nemlig PSG rett i angrep, og Tabita Chawinga serverte Martens som satte inn sitt andre mål for kvelden.

KORTVARIG GLEDE: Melvine Malard, Lisa Fjeldstad Naalsund og Leah Galton feirer Uniteds utligning. Like etterpå ledet PSG igjen.

Baltimore økte ledelsen fra usannsynlig vinkel

Dessverre skulle det bli enda verre nesten ti minutter senere. 

Sandy Baltimore løp seg forbi Hannah Blundell på utsiden uten at det så veldig farlig ut, men så klarte hun fra en vanskelig vinkel å lirke ballen forbi Earps, og PSG ledet 3-1. 

United trengte et mirakel i Paris igjen. 

Da hadde det vært en fordel om dommeravgjørelsene gikk Uniteds vei, men Leah Galton fikk et mål annullert etter å ha vunnet en duell med PSG-keeperen og en forsvarsspiller og headet ballen i mål – det så ikke soleklart ut, men så definitivt heller ikke ut som en stor skandale.

SKUFFET: Maya Le Tissier og resten av United-spillerne var skuffet etter kampen.

Senere hadde Toone et stolpeskudd, men United klarte ikke å slå tilbake.

PSG 3–1 (1-0) Manchester United

Parc des Princes, Paris
Champions League-kvalifisering

Mål: 1-0 Lieke Martens (17.), 1-1 Lisa Fjeldstad Naalsund (47.), 2-1 Martens (48.), 3-1 Sandy Baltimore (57.).

Manchester United: Mary Earps – Jayde Riviere (Rachel Williams, 82.), Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Lisa Naalsund (Hinata Miyazawa, 65.), Katie Zelem (C) – Melvine Malard (Lucía García, 65.), Ella Toone, Leah Galton – Geyse.

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Phallon Tullis-Joyce, Gemma Evans, Irene Guerrero, Hayley Ladd, Nikita Parris.

LIVE:

1: Kampen er i gang på Parc des Princes!

1: United prøver tidlig å sette PSG-forsvaret under press, men det ender med et frispark til det franske laget.

3: Geyse snytt for et frispark, ser det ut til. Mulig det ble gitt en fordel av dommer uten at undertegnede så det, men det var ikke en fordel.

7: Det er kanskje tidlig å si, men United virker allerede å ha klart bedre kontroll enn i hjemmekampen. Da hadde vel PSG skapt en del gode muligheter allerede på dette tidspunktet. De er ikke ufarlige nå heller, men mindre kaotisk bak hos United.

10: Stor PSG-sjanse! PSG kommer seg gjennom i bakrom, og Earps blir (som i første oppgjør) litt for avventende. Det ender med at Earps blir rundet, men heldigvis blir ikke avslutningen bedre enn at Le Tissier kommer seg tilbake og får kontroll over situasjonen.

14: Dagens første Zelem-corner blir aldri spesielt farlig, og PSG får klarert. Halvfarlig kontringsforsøk, men Jayde Riviere rydder opp.

14: Geyse får ballen fra Riviere i PSG-feltet, og skyter over. 

16: United med en lovende kontring. Galton finner Geyse, men så kommer ikke hun seg til skudd, og etter hvert har United spilt seg bak igjen til midtbanen. 

17: MÅL. Lieke Martens sender PSG i ledelsen. Earps må gi retur på et skudd, og den er det PSG som plukker opp. God avslutning, men kanskje litt for mange United-spillere som løp innover mot eget mål der uten å sørge for å hindre skudd etter eventuelle returer.

20: Naalsund har kommet seg inn i en fin posisjon, og får ballen fra Geyse. Dessverre vet hun ikke helt hvor mye rom hun har, og prøver å finne en medspiller, og det forsøket var ikke optimalt. 

25: Toone løper med ballen lenge før hun slipper ballen til Geyse. Ser lovende ut, men så har assistentdommeren flagget oppe. Toone holdt nok på ballen litt for lenge der.

31: Godt veggspill mellom Galton og Toone før førstnevnte slår inn. Går i en PSG-spiller, og blir et hjørnespark (som PSG får bokset ut).

33: Liten tvil om hvem som har hatt den tøffeste jobben her hittil: Tabita Chawinga er livsfarlig på PSGs venstreside, og Jayde Riviere har det ikke enkelt i sin første start som United-høyreback mot henne.

37: Naalsund slår inn fra høyre, men PSG får headet unna. United skaper lite i Paris. Mest nesten-sjanser.

39: Malard med et optimistisk skudd fra distanse, men det var ikke noe direkte dårlig skudd heller. Dessverre er PSG-målet plassert noen meter feil, og det blir utspill fra mål.

42: Chawinga skaper trøbbel for Uniteds høyreside igjen, men hun får ikke sendt avgårde noe spesielt farlig skudd.

43: Uniteds største sjanse! Geyse skaper ubalanse i PSG-forsvaret etter å ha fått servert ballen fra en motspiller, og hun sender ballen uegoistisk til Ella Toone, som skyter slapt utenfor. Den ville en Toone i toppform scoret på!

45+1: Det legges til to minutter.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang! Forhåpentligvis blir den hyggeligere enn den første.

47: MÅL! LISA NAALSUND! Geyse kommer rundt på kanten, og slår livsfarlig inn i feltet der Naalsund har funnet rom. 

48: MÅL. PSG rett tilbake i ledelsen, og igjen er det Lieke Martens etter forarbeid fra Tabita Chawinga.

51: God United-sjanse igjen. Galton kommer seg rundt på kanten, og slår 45-graderspasning tilbake til Toone. Hun skyter vesentlig bedre enn i førsteomgangen, men PSG-keeperen redder.

56: Geyse går innover og skyter, men keeper stopper det brukbare skuddet. Brasilianeren er involvert i det meste gode United skaper.

57: MÅL. PSG øker til 3-1 ved Sandy Baltimore. Går forbi Blundell på utsiden, og skyter ballen i mål fra en vanskelig vinkel. Altfor enkelt!

61: Geyse skyter fra 17 meter, men rett på keeper. Flink til å skape rom for seg selv og andre, men foreløpig er ikke skuddfoten riktig innstilt. Den finfine målgivende pasningen til Naalsund er den store beholdningen hittil.

63: Geyse skyter i nettveggen fra litt skrått hold.

65: BYTTER: Hinata Miyazawa og Lucía García kommer inn for målscorer Lisa Naalsund og Melvine Malard.

69: Katie Zelem med et brukbart frispark, men PSG-keeperen får slått til hjørnespark.

71: Leah Galton vinner en duell med keeper, og header ballen i mål, men dommeren annullerer. Keeperen ligger nede, men det så ikke ut til å være keeperangrep, men det kan ha vært en liten dytt hun ga en PSG-forsvarsspiller der. 

77: Lite som tyder på et United-comeback her. United så bedre ut før byttene. 

78: Stor United-sjanse! Lucía García er plutselig farlig gjennom, og burde kanskje skyte selv, men hun gir den videre til Geyse som heller ikke får skutt med en gang, og så får PSG ryddet opp. 

81: United prøver seg på et kort hjørnespark denne gangen, men det hjelper lite når Toone roter bort ballen før United får slått inn.

82: BYTTE: Rachel Williams erstatter Jayde Riviere. Veldig offensivt bytte, men hva har United å tape?

83: Mary Earps har fått en smell, og ligger nede. United benytter sjansen til å ha et lite lagmøte ved sidelinjen.

84: Ikke så viktig, kanskje, men siden det er stopp i spillet nevner jeg det likevel: G-en i "Galton" på Leah Galtons drakt har begynt å falle av.

85: Kampen er i gang igjen, og dommeren går i veien for Ella Toone. Mye som går mot United nå!

86: Noen dommeravgjørelser som har gått mot United nå. Geyse så ut til å bli snytt for et klart frispark like utenfor sekstenmeteren, og like etterpå fikk García ballen i farlig posisjon i boksen, og ble avvinket helt feilaktig for offside.

90+1: Det legges til seks minutter. Hadde egentlig forventet mer etter flere skader og en del bytter.

90+2: Galton får skutt, men ikke noe som setter PSG-keeperen på en stor prøve.

90+4: Stolpen fra Toone! Det er ikke Uniteds dag. Mulig hun var i offside.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS