– UEFA godkjenner Uniteds deltakelse i Europa League

Til tross for eierskapskonflikter, har UEFA besluttet å tillate Manchester Uniteds deltakelse i Europa League, med visse betingelser for kommende sesonger.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært usikkert om hvorvidt United skulle få lov til å delta i neste sesongs Europa League, grunnet INEOS sitt eierskap i den franske klubben OGC Nice som kvalifiserte seg til den samme turneringen.

Frykten har vært om United skulle bli degradert til Europa Conference League.

Tvisten ser nå ut til å løse seg.

The Times' fotballeder Martyn Ziegler skriver søndag at UEFA kommer til å godkjenne Uniteds deltakelse i den nest gjeveste av de europeiske turneringene neste sesong.

Uefas Club Financial Control Board (CFCB) skal mandag ta stilling til hvordan man behandler saker hvor to eller flere klubber har like eiere. Begge Manchester-klubbene havner innenfor denne kategorien med United og Nice i Europa League og Manchester City og Girona i Champions League. 

Times forstår det at United vil få godkjenning til å spille i samme turnering som sin «søsterklubb», men under visse betingelser. UEFA skal ha informert at sesongen 2024/2025 vil bli sett på en sesong i en overgangsfase og at det ikke vil bli gitt like mye spillerom i fremtidige sesonger. 

Videre skriver Ziegler at et UEFA-dokument som Times har fått innsikt i sier at UEFA ønsker en regelendring som gjør at et selskap eller en person ikke kan ha et visst antall prosentvis eierandel i flere klubber.

Det betyr at INEOS, som eier 27,7 prosent av United og har kontroll over det sportslige i klubben vil måtte selge noe av eierandelen sin i Nice for at United i fremtiden skal kunne konkurrere i samme turnering som Nice.

Powered by Labrador CMS