Facundo Pellistri i aksjon for Granada i duell med Valencias Dimitri Foulquier, 4. april 2024.

SANCHO OG GREENWOOD SCORET OGSÅ:

Pellistri scoret sitt andre La Liga-mål

Granada har sett ganske fortapte ut i La Liga, men søndag ettermiddag ble det skapt et ørlite håp med en solid 3-0-seier hjemme mot Osasuna.

Facundo Pellistri scoret kampens første mål med en fin avslutning fra en ikke altfor enkel vinkel – hans andre mål for Granada hittil, og også hans andre La Liga-mål. Ikke den mest imponerende statistikken med tanke på at dette var hans 43. kamp i den spanske toppdivisjonen.

Med litt over ti minutter igjen av ordinær tid ble uruguyaneren byttet ut, rett etter et sammenstøt med keeper. Det så vondt ut, men forhåpentligvis var det ikke snakk om noen skade for Pellistri.

Granada er fortsatt ti poeng bak Celta Vigo like over streken, så med fem kamper igjen ser det urealistisk ut å overleve – men helt borte er altså ikke muligheten.

Sancho og Greenwood scoret lørdag

Lørdag ettermiddag scoret Jadon Sancho et glimrende mål for Dortmund, og ga med det bortelaget ledelsen i Leipzig i det 20. minutt.

Dessverre for Dortmund fikk de lite annet å juble for i den kampen, for RB Leipzig snudde kampen og vant 4-1.

Sanchos mål var hans 40. i Bundesligaen, og han er med det nå alene på topp over de mestscorende engelskmennene i den tyske toppdivisjonen. Det varer neppe lenge, for Harry Kane har allerede 35.

Langskuddet til Sancho mot Leipzig er uansett verdt å se, og her er Viaplays video av målet:

En annen utlånt spiller, Mason Greenwood, kom også på scoringslista lørdag ettermiddag.

Han var involvert i alle tre målene da Getafe vant 3-1 borte mot nedrykksklare Almería. Han scoret de to første fra kort hold, før han serverte Jaime Mata til 3-1-målet.

En kan se høydepunktene fra kampen her.

Fem andre i aksjon hittil

En liten oppsummering av hvordan det gikk med de andre utlånte som har vært i aksjon hittil denne helga:

• Donny van de Beek kom innpå i det 77. minutt i Eintracht Frankfurts bortekamp mot Bayern, men klarte ikke å utgjøre en forskjell, og Bayern vant 2-1.
  • Álvaro Fernandes Carreras ble på grunn av en skade byttet inn i det 52. minuttet av Benficas 3-1-seier hjemme mot Braga. Vi sier ikke at han skal ha all æren for seieren, men det var bortelaget Braga som ledet da vår mann kom inn...! Han scoret for øvrig i Benfica-kampen tidligere i uka.
  • Joe Hugill og Burton Albion kunne lørdag ettermiddag rykket ned fra League One, og Hugill startet på benken i skjebnekampen. Han kom inn i det 51. minutt, på stillingen 2-0 til nedrykksklare Fleetwood, og det endte til slutt 3-0. En svært skuffende kamp av Burton da det gjaldt som mest – men de ble til slutt reddet av at Cheltenham ikke vant, og Burton ble værende i League One.
  • Will Fish måtte ut med skade i det 24. minuttet av Hibernians 3-1-seier borte mot St Johnstone. På det tidspunktet hadde Hibs allerede tatt ledelsen.
  • Radek Vitek stod som vanlig i mål for Accrington da de vant 4-1 hjemme mot Tranmere i sesongens siste kamp. Tranmeres mål kom fra et frispark som frisparktakeren sentret til en lagkamerat for å få bedre vinkel, og det lave skuddet gikk så inn i keeperhjørnet, noe som nok vil irritere Vitek.